Gå videre til innhold
Sjekker dekningen Norge rundt for 22. året på rad

Pressemelding -

Sjekker dekningen Norge rundt for 22. året på rad

(Fornebu, 3. oktober 2016) Dekningsdirektør Bjørn Amundsen reiser i disse dager ut på en 27 dagers Norgesturné for med selvsyn å påse at mobildekningen lever opp til kundenes forventninger.

I løpet av fire uker skal Amundsen tilbakelegge rundt 9000 km i bil i alle landets fylker for å sikre at Telenor er i rute med 4G-utbyggingen. Alt fra Saltnes i Østfold til den russiske grensen i Sør-Varanger skal sjekkes med tanke på mobildekning.

– Jeg har i går og i dag kjørt og saumfart strekningen Råde i Østfold til Kristiansand. Jeg opplevde å ha 4G-dekning på mer enn 90 prosent av strekningen. Dette viser at vi er godt på vei til å nå vår hårete målsetting om at alle steder som i dag har 2G skal oppgraderes til 4G innen utgangen av 2017, sier Amundsen.

Følg dekningsdirektøren på Facebook

Dekningsdirektøren kjører hvert år over 80.000 kilometer for å teste mobilnettets hastighet, kapasitet og dekning. Den årlige dekningsturen har han gjort siden 1995.

– Det er en krevende operasjon å ha oversikt over og drifte et mobilnett i et land som Norge. Telenor har rundt 10.000 stasjoner i nettet, og de befinner seg både innerst i fjorder og på høye fjelltopper. Nær sagt alle ønsker lynrask surfing og strømming over 4G på mobil overalt hvor de befinner seg. Derfor må jeg forsikre meg om at nettet lever opp til folks forventninger og utbedre der det trengs, sier han.

På reisen legger han dessuten opp til møter med kommuner, bedrifter og media nesten daglig. Disse møtene er viktige for å få tilbakemeldinger på lokale dekningsforhold.

– Det er utrolig mye engasjement rundt mobildekning. Årsaken er åpenbar: alle har en mobil i lomma, og nordmenn er på mobilen non-stop. Da ønsker de dekning der de bor, jobber og ferierer. For å tilpasse oss folks mobilvaner, har vi derfor oppgradert mobilnettet de siste to-tre årene i rekordtempo, sier han.

Her er Bjørn Amundsens reiserute*

UkedagDatoFraTil
Søndag2. okt OsloArendal
Mandag3. oktKristiansandFarsund
Tirsdag4. oktKristiansandStavanger
Onsdag5. oktStavangerHaugesund
Torsdag6. oktHaugesundKongsberg
Fredag7. oktKongsbergFredrikstad
Lørdag8. oktSaltnesLillehammer
Søndag9. oktLillehammerNordfjordeid
Mandag10. oktNordfjordeidMolde
Tirsdag11. okt MoldeSteinkjer
Onsdag12. oktSteinkjerMo i Rana
Torsdag13. oktMo i RanaBodø
Fredag14. oktBodøSvolvær
Lørdag15. oktSvolværSvolvær (Lofoten rundt)
Søndag16. oktSvolværHarstad
Mandag17. oktHarstadTromsø 
Tirsdag18. oktTromsøTromsø
Onsdag19. oktTromsøAlta
Torsdag20. oktAltaVadsø
Fredag21. oktVadsøKirkenes 
Mandag24. oktKirkenes (områder mot Russland)Karasjok
Tirsdag25. oktKirkenesSkjervøy
Onsdag26. oktHarstadFauske
Torsdag27. oktFauskeBrønnøysund
Fredag28. oktTrondheimLillehammer

* Med forbehold om endringer

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef Områder: Mobil 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no