Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ny selvbetjeningsløsning for tingenes internett

(Fornebu, 5. april) Telenor og Cisco Jasper går sammen om å tilby bedriftskunder en ny plattform for enkelt å håndtere sine ulike abonnement for tingenes internett (IoT). Med verktøyet kan nå kundene selv betjene alt fra produksjonsanlegg til smarte biler over nett.

Virksomheter og bedrifter ønsker selvbetjeningsordninger som gir mer fleksibilitet og mer tid til forretningsdrift framfor administrasjon. Hele løsningen til Cisco Jasper er utviklet i skyen og krever ikke fysiske installasjoner.

– Samarbeidet kombinerer Telenors mobilnett og Cisco Jaspers IoT tjenesteplattform, noe som gjør at bedrifter kan levere nye tilkoblede tjenester med optimal dekning enkelt og kostnadseffektivt, sier Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Det er i dag over 1 million ting som er koblet til Telenors nett, et tall som er forventet å vokse kraftig med nye løsninger og nytt nettverk for tingenes internett som vil gjøre det mer lønnsomt å koble ting på nett.

Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet i Telenor. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

– Bedrifter over hele Norge ser frem til å ta i bruk tingenes internett fordi de forstår at når flere enheter er koblet til internett, kan bedriften bruke tiden på forretningskritiske aktiviteter framfor administrasjon, sier Fredheim.

Full oversikt over bruk og ytelse
Løsningen er også sikrere. Dersom Sim-kortet blir tatt ut av uvedkommende, blir du varslet slik at du kan hindre tyveri og misbruk. Ved hjelp av den nye plattformen fra Cisco kan man både se når Sim-kortet er tatt i bruk og hvor mye data som til enhver tid er brukt på hvert Sim-kort.

Cisco Jaspers IoT-plattform, kalt Control Center, er skalerbar og gir kundene umiddelbart oversikt over IoT-tjenestene.

Tjenesteplattformen dekker alt fra tilkoblede biler, industrielle produksjonsanlegg, smarte hjem, byer og droner. Gjennom samarbeidet med Cisco Jasper kan Telenors kunder forbedre sine resultater ved å automatisere og optimalisere forretningsdriften. Dette bidrar til at de kan få produkter på markedet raskere, økt produktivitet, kontrollere kostnader og levere bedre kundeopplevelser.

Bedre resultater
– Telenor og Cisco Jasper deler engasjementet om å hjelpe innovatører over hele Norge med å ta i bruk tingenes internett og delta i markedet for tilkoblede tjenester, sier Kalle Ward, administrerende direktør, EMEAR hos Cisco Jasper. 


Kontrollsenteret i selvbetjeningsverktøyet. Foto: Skjermdump

– Samarbeidet vårt med Telenor gir norske bedrifter hjelp til å gjøre endringer, introdusere nye forretningsmodeller og lage digitale opplevelser for kundene sine. Ledende firmaer over hele verden har brukt Cisco Jaspers tjenester i over ti år for å få raske, optimale resultater innen tingenes internett. Vi ser frem til å gjøre det samme for fremtidsrettede bedrifter over hele Norge, sier han.

Om Cisco Jasper
Cisco Jasper er en verdensleder innen IT og hjelper bedrifter med å utnytte morgendagens muligheter ved å koble sammen ting til internett. Selskapet har hovedkvarter i Santa Clara i California, USA.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Andre Gunnberg, Head of Nordics, IoT Cloud, Cisco Jasper
Tlf: +46 733 3151 10, e-post: agunnber@cisco.com
Se flere nyheter om Cisco

Emner

Tags


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no