Gå videre til innhold
Mobilpuls: Halvparten opplever tap av mobiltelefon

Pressemelding -

Mobilpuls: Halvparten opplever tap av mobiltelefon

(Fornebu, 13. juli 2015) Nær 1 av 2 nordmenn har opplevd å få mobiltelefonen ødelagt, mistet eller stjålet. Sørg for å være forsikret i sommer, er rådet fra Telenor.

Sommeren er høysesong for mobilbruk. Vi har den med på ferie i inn- og utland, enten det er på stranda eller til fjells. Hyppig bruk gjør også at det er fort gjort at noe uforutsett skjer med telefonen.

45 prosent av nordmenn har fått mobilen ødelagt, mistet eller frastjålet. Det viser en fersk undersøkelse som Opinion har utført på oppdrag for Telenor.

– Aller flest opplever vannskade eller at mobilen blir knust. I tillegg har 25 prosent fått mobilen frastjålet, og like mange har mistet den, opplyser Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

14 prosent forsikret
– Det kan være lurt å passe ekstra godt på mobiltelefonen i sommer, da vi normalt reiser mer enn vanlig og oppholder oss mer utendørs enn ellers i året, sier Moen.

I tillegg råder Telenor alle til å påse at de har forsikring. Ifølge undersøkelsen har 14 prosent forsikret mobilen. Disse oppgir at mobiltelefonen er dekket av innboforsikring, reiseforsikring eller annen forsikring.

– Kontakt din forsikringsleverandør for å få klarhet i om mobiltelefonen eller nettbrettet er dekket ved skade, uhell eller tyveri. Skaff deg oversikt over dine eksisterende forsikringer og vurder om du skal kjøpe tilleggsforsikring, råder Moen.

Ekstra trygghet
Noen tegner også mobilforsikringer. Telenor samarbeider med Gjensidige om en egen mobilforsikring hvor du får dekket inntil 10.000 kroner for skade og tyveri, uansett om skaden gjelder smarttelefon eller nettbrett.

– Å bli frastjålet mobilen i utlandet er en frustrerende opplevelse. Hvis du derimot vet at du er forsikret, enten gjennom mobilforsikring eller annen type forsikring, gir dette en ekstra trygghet på ferien, avslutter Bjørn Ivar Moen.

Fakta
• 45 prosent har opplevd tap eller skade av mobil én eller flere ganger. Beskrivelser av hva som skjedde med mobilen (flere svar mulig): knust (46 prosent), vannskade (33 prosent), mistet/forsvunnet (26 prosent), stjålet (25 prosent) og annet (10 prosent).
• Over halvparten (54 prosent) oppgir at de har noen i nærmeste familie som har fått ødelagt, mistet eller frastjålet mobilen.
• 14 prosent har forsikret mobiltelefonen. Disse har forsikret mobiltelefonen på følgende måter (flere svaralternativer mulig): innboforsikring (54 prosent), mobilforsikring (36 prosent), reiseforsikring (33 prosent) og annen forsikring (11 prosent).

Kilde: Opinion

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Tags


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no