Gå videre til innhold
Telenor har bygget etablert gode mobilforhold til Skarverennet. Her inspiserer dekningsdirektør Bjørn Amundsen forholdene.
Telenor har bygget etablert gode mobilforhold til Skarverennet. Her inspiserer dekningsdirektør Bjørn Amundsen forholdene.

Pressemelding -

Gode mobilforhold under Skarverennet

(Fornebu 25. april 2019) Når Skarverennet går av stabelen lørdag, skal deltakere, arrangører og redningskorps være trygge på at det er god dekning i store deler av løypa. Skarverennet er et av verdens største og mest populære skirenn med i alt 12.200 løpere på startstreken.

Telenor har de siste årene oppgradert 4G-nettet, langs hele løypa. Også foran årets renn er det gjort betydelige oppgraderinger.

– At vi må ha ytterligere forsterkninger av mobildekningen er både gjort på grunn av publikum, deltakerne og ikke minst arrangøren, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Helt siden århundreskiftet har Telenor sikret mobilnettet i Skarverennsløypa. Da det verken er økonomisk eller miljømessig gunstig å sette opp permanent mobilnett, ordnes det et midlertidig nett til Skarverennet.

Men det var ikke deltakerens behov for tilgjengelighet som var hovedårsaken.

– Arrangøren, løypemannskapene og Røde Kors trengte et nett for sikkerhet og kommunikasjon med deltakerne, forklarer Amundsen.

Gode muligheter for selfie

Etter hvert ble det brukt mer til speakertjeneste og resultatservice, før «selfie-kulturen» altså for alvor inntok samfunnet.

– Vi setter ut fem eller seks sleder med repeatere (forsterkere) langs løypa. Sledene plasseres litt utenfor løypa, og i høyden, så de har kontakt med basestasjonene som er plassert lengre unna.

Telenor kjører ut sledene noen dager før Skarverennet, og så er det været som avgjør hvor fort de får opp selve nettet. Stort sett er det er dekning i hele løypa fra fredag og fram til til siste deltaker er i mål på lørdag.

Dekningsdirektør Amundsen er selv ute i løypa på scooter og sjekker sledene gjennom uka og på renndagen.

Nytt av året er ytterligere forsterkninger av 4G-kapasiteten på fem punkter langs løypa. Samarbeidet med Skarverennet omtaler han som en «vinn-vinn-situasjon».

– For Telenor er det bra omdømme å vise kundene at vi leverer det beste mobilnettet, sier Amundsen.

Sponser bredde og topp

Telenor er også delaktig som sponsor i Skarverennet. Som tung sponsor av norsk ski-idrett er denne stormønstringen en sentral del av Telenors sponsorstrategi «fra bredde til topp».

– Skarverennet viser på en flott måte hvordan bredde og topp forenes i samme renn. Her er alt fra løpere i verdenstoppen til glade mosjonister. Vi er stolte å kunne bidra som sponsor i et slikt selskap, sier Petter Svendsen sponsorsjef i Telenor.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no