Gå videre til innhold
Best dekning med nye frekvenser

Pressemelding -

Best dekning med nye frekvenser

(Fornebu 6. desember 2013) Telenor har i dag fått tildelt nye frekvenser for 3G og 4G. Gjennom kjøp av nye frekvenser kan Telenor tilby enda bedre 4G-dekning allerede fra tidlig i 2014. 

- Dette er en stor dag for Telenor og ikke minst for våre kunder. Dekningen blir bedre allerede fra tidlig i 2014. Vi er nå klare til å forbedre dekningen i alle landets fylker – og ikke minst vil innendørsdekningen bli vesentlig bedre, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

- Telenors kunder skal være trygge på at Telenor også i fremtiden skal være best på dekning og høykapasitets mobil data i Norge, sier Berit Svendsen.

Telenor vil i nye områder benytte både 800- og 1800-megahertz-frekvenser for å bygge 4G, og eventuelt supplere med 2600 MHz for ytterligere kapasitetsutvidelser. Dette vil sikre både best dekning og kapasitet. Basestasjonene som allerede er klargjort for å bruke 800 MHz-båndet vil bli aktivert i første kvartal 2014.

Ledende på dekning
- Telenors klare mål er å levere de beste mobilopplevelsene over hele landet gjennom å ha den suverent beste dekningen. Gjennom 2013 har vi oppgradert over 2.000 basestasjoner med 3G og 4G. Nye frekvenser gir oss muligheten til å bygge høyhastighets mobilt bredbånd med enda bedre areal- og innendørsdekning, sier Berit Svendsen.

Fra analog-tv til streaming-tv
Telenor har klargjort over 1.000 basestasjoner som i løpet av de første månedene på nyåret kan ta i bruk de nye 4G-frekvensene. Nøyaktig dato er foreløpig ikke avklart, da operatørene av de tre blokkene i 800 megahertz-båndet må koordinere idriftsettelsen, blant annet for å unngå interferensproblematikk. 

- De såkalte 800-frekvensene ble benyttet til å formidle analoge tv-signaler til norske hjem. I 2014 vil de bli benyttet til å gi Telenor-kunder høyhastighets mobilt bredbånd, og sikre gode opplevelser blant annet ved streaming av video og musikk. Per i dag er Telenor ledende på 4G-dekning. Over 50 prosent av Norges befolkning har allerede 4G-dekning fra Telenor. Mange steder som har 4G-dekning vil også merke forbedring når 800-frekvensen tas i bruk. 800-frekvensen gir mange ganger så stor 4G-dekning og mye bedre innendørsdekning for husholdninger og bedrifter, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Post- og teletilsynet offentliggjorde i dag at Telenor har fått tilslag på følgende frekvens ressurser i frekvensauksjonen som ble avholdt 2. desember: 2*10 MHz i 800 MHz-båndet, 2*5 MHz i 900 MHz-båndet og 2*10 MHz i 1800 MHz-båndet. Etter tildeling har Telenor følgende mobilfrekvenser: 800 MHz:2*10, 900 MHz: 2*15, 1800 MHz: 2*20, 2100 MHz: 2*20, 2600MHz: 2*40.

Tirsdag 10. desember vil Post- og teletilsynet offentliggjøre den samlede pris som hver operatør må betale. Telenor kommenterer ikke noen prisspørsmål før den tid. 


Kontaktpersoner:
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, telefon 900 21 000
Informasjonssjef Anders Krokan, telefon 952 09 037

Emner

Tags


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no