Gå videre til innhold
Telenors arrangementer vil også i år være på Vitenbiten i Arendal. Foto: Martin Fjellanger
Telenors arrangementer vil også i år være på Vitenbiten i Arendal. Foto: Martin Fjellanger

Nyhet -

Presseinvitasjon: Den digitale fremtiden, mobbing på barnas fritidsarenaer og trusselen mot norske virksomheter med krig i Europa

(Fornebu, 10. august 2022) Telenor vil i år gjeste Arendalsuka for å belyse tre viktige temaer: Digital sikkerhet med krig i Europa, mobbing og utenforskap blant barn, og ansvaret for den digitale fremtiden.

Arrangementene kan følges fra spisestedet Vitenbiten i Arendal, eller digitalt. Alle arrangementene strømmes direkte på telenor.com.

Tirsdag 16. august kl. 13-14: Mobbing og utenforskap. Telenor Norge og Røde Kors presenterer en undersøkelse som viser at hele 6 av 10 ledere i frivilligheten har erfart mobbing og utenforskap blant barn. Etter 30 år med antimobbearbeid i Norge opplever barn og unge fremdeles mobbing og utenforskap på skolen, på nett, og nå også på barnas fritidsarenaer. Vi spør: Hva skjer når mobbing og utenforskap blir kjepper i hjulene på Norges største inkluderingsmaskineri, nemlig frivilligheten? 

Medvirkende:

Berit Kjøll, president i Norges Idrettsforbund
Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge
Turid Kristensen, stortingsrepresentant (H)
Åse Kristin Ask Bakke, stortingsrepresentant (Ap)
Anders Jacobsen, lærer, forfatter, tidl. fotballproff
Emma Erlandsen, 2. nestleder i Unge Høyre
Kristin Schultz , 1. nestleder, Unge Venstre
Torleik Svelle, leder Senterungdommen
Representant fra AUF
Ragnhild Mathisen, leder Corporate Affairs, Telenor Norge
Bernt Apeland, generalsekretær, Røde Kors

Onsdag 17. august kl. 09.00-10.00: Digital sikkerhet 2022.Hvordan er våre viktigste samfunnsfunksjoner rustet til å fungere i fred, konflikt, krise og krig? Og er vi forberedt på tvers av sektorer, privat næringsliv og forsvar med krig i Europa? Under Arendalsuka ønsker vi å løfte kunnskap om trusselforståelse og samfunnssikkerhet, i tillegg til topplederansvar, kompleksitet og behov for tverrsektorielt og nordisk samarbeid om samfunnskritisk infrastruktur i fred, konflikt, krise og krig. Telenor vil presentere årets sikkerhetsrapport. I tillegg blir det fagsamtale og politisk duell om totalforsvar, beredskap og tverrsektorielt samarbeid.

Medvirkende:

Harald Sunde, leder i Totalberedskapskommisjonen
Anne Marit Panengstuen, konsernsjef Nortura
Pål Nedregotten, konserndirektør Amedia
Sofie Nystrøm, direktør Nasjonal Sikkerhetsmyndighet
Elisabeth S. Aarsæther, direktør Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap.
Ingjerd Schou, stortingsrepresentant utenriks- og forsvarskomiteen (H)
Nils Kristen Sandtrøen, stortingsrepresentant transport- og kommunikasjonskomiteen (Ap)
Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge
Christer Eneroth, sikkerhetsdirektør i Telenor Norge

Onsdag 17. august kl. 13-14: Den digitale fremtiden – hvem tar ansvar? Digital teknologi endrer grensene for bedriften, for nasjonen hvordan samfunn opererer. Det er mange og store oppgaver som skal løses – men hvem tar ansvaret? Hvor stopper «business» og hvor starter politikken i en fremtidig digital verden? Uten tydelig forventinger til og rolleforståelse hos bedrifter, politikere og forbrukere risikerer vi å ikke utnytte det enorme potensialet som ligger i den digitale fremtiden.

Medvirkende:

Jan Christian Vestre, næringsminister, (Ap)
Linda Hofstad Helleland, stortingsrepresentant (H)
Øystein Thøgersen, rektor, Norges Handelshøyskole
Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør, Abelia
Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør, Google Norge
Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør, Microsoft Norge
Sigve Brekke, konsernsjef, Telenor Group
Gorm Grønnevet, forskningssjef, Telenor Research

Emner

Kategorier

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no