Gå videre til innhold
Birgit Bjørnsens TV-divisjon har distribuert kabel-TV i 30 år. Nå slukkes de analoge TV-signalene. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)
Birgit Bjørnsens TV-divisjon har distribuert kabel-TV i 30 år. Nå slukkes de analoge TV-signalene. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

Nyhet -

Kronikk: En aldri så liten TV-revolusjon

Om få dager slukker Canal Digital Kabel-TV de analoge signalene i Norge for godt. Med digitaliseringen av TV-signalene for alle står vi foran en aldri så liten TV-revolusjon hvor det gode innholdet blir enda mer tilgjengelig på alle flater.

Av Birgit Bjørnsen, leder for TV i Telenor og Canal Digital Kabel

Å snakke med kolleger i lunsjen eller venner på telefon, er for mange av oss en speiling av det vi så på TV-en i stua eller på mobilen dagen i forveien:

«Så du siste episode av Farmen i går?». «Utrolig at han ble tatt i doping rett før Tour de France.» «Jeg blir så trist av terroren i Barcelona.»

Slike utsagn er gjerne gjenstand for diskusjon og ettertanke. Hvorfor er vi så opptatt av det vi ser av innhold? Hva er det som driver oss? Kortversjonen av svaret er fordi vi kjenner oss igjen. Vi identifiserer oss med heltene, skurkene og ofrene; de som går til topps i reality-TV, de som bruker ulovlige hjelpemidler for å oppnå suksess og de som må lide under krig og terror.

Større publikumskrav
Ifølge en undersøkelse Ipsos MMI utførte tidligere i år så norske husholdninger i gjennomsnitt innhold 2,5 timer hver dag, og TV-en går foran mobil og pc som foretrukket skjerm. Nervepirrende dramaserier, sterke nyhetsreportasjer og dramatiske sportsbegivenheter setter sansene og nervene på prøve, og TV-øyeblikk har en særegen evne til å samle befolkningen.

Slik har det vært helt siden fjernsyn ble offisielt åpnet i Norge i 1960. Som TV-distributør har vi fulgt utviklingen på nært innhold, ikke minst siden Telenor opprettet en virksomhet for å distribuere kabel-TV i 1987. Med TV-sendinger som et fast innslag i hverdagen har vi sett gang på gang at levende bilder beveger noe i oss, enten rører oss, gjør oss sint, glad eller sjokkert. Det er ikke uten grunn at godt voksne i dag husker da Oddvar Brå brakk staven på ankeretappen under ski-VM i Oslo i 1982.


TV-mediets innflytelse er den samme i dag, men valgmulighetene er noe helt annet. Publikum krever et stort utvalg sjangre og kanaler, med tilgang til både Netflix, TV 2 Sumo og HBO i høy kvalitet. Nordmenn har en ustoppelig appetitt på å få servert innholdet de ønsker – helst både hjemme, på hytta og på mobilen, pc-en og nettbrettet.

Fulldigitalisert TV-nett
For å møte nye seervaner har Telenor vært nødt til å endre seg og utvikle nye tjenester hele tiden. Når vi nå stenger det analoge nettet 18. september, er det bare ett av mange grep vi har gjort for å imøtekomme nye kundebehov. Det er også slutten på 30 år med analoge TV-overføringer fra Telenor, men først og fremst er det begynnelsen på fortsettelsen med å gi publikum godt innhold og felles opplevelser å snakke om i etterkant.

Ved å overføre sendingene til det digitale nettet tilrettelegger vi for høy kvalitet, bedre kapasitet, valgfrihet og robusthet som kommer alle til gode. I tillegg gir det grobunn for å utvikle nye tjenester og tilby enda mer innhold. Med et mangfold fra arkiv- og on-demand-tjenester, i tillegg til det som sendes direkte, har innholdet aldri har vært viktigere. I 30 år har vi gjort vårt aller beste for at publikum skal få de store sportsøyeblikkene, de tunge stundene og de gripende seriene. Med et fulldigitalisert nett vil de store TV-øyeblikkene bli enda nærere og bedre tilpasset kundenes liv.

Om Canal Digital Kabel-TV

  • Canal Digital Kabel-TV (CDK) er en del av Telenor og tilbyr TV og bredbånd til norske husstander basert på ulike fiberbaserte teknologier, under merkevarene Canal Digital Kabel-TV og Telenor.
  • Sammen med Telenor leverer CDK TV-løsninger til 547.000 norske husstander, i tillegg til en rekke bedrifter og virksomheter i privat og offentlig sektor.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Magnus Line, pressekontakt i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: magnus.isaksen-line@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Tags

Pressekontakt

Magnus Line

Magnus Line

Informasjonssjef Områder: Bredbånd 415 00 632

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no