Gå videre til innhold
4G-telefoner tar over – Telenor øker datamengden

Nyhet -

4G-telefoner tar over – Telenor øker datamengden

(Fornebu, 6. november 2013) Stadig mer av trafikken i mobilnettet er data. Årlig vekstrate i Telenors nett er nå nær 70 prosent. Telenor har nå økt datamengden i flere abonnement – og Samsung topper mobilsalget. 

– Nordmenns mobilvaner har endret seg radikalt, og den økte databruken henger sammen med at folk i større grad benytter seg av sosiale medier, chat, strømmetjenester og andre datadrivende tjenester. Utviklingen drives frem av fastprispakker med en viss mengde data, og med fri tale og SMS inkludert. En annen driver er andel smarttelefoner i nettet, som nå nærmer seg 70 prosent. Disse telefonene utgjør derfor en viktig premissgiver for utviklingen videre, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Mobile i Telenor.

Salgstall for oktober
Samsung Galaxy S4 er telefonen som solgte best gjennom Telenors egne kanaler for oktober. Apple iPhone 5S har kommet som en rakett og ligger like bak. Samsung Galaxy Note3 4G er også en nyhet på listen med økende salg, opplyser Moen. 

Sony Xperia Z1 har klatret til en fjerdeplass. iPhone 5C er foreløpig ikke å finne på listen, men Telenor forventer at denne vil klatre på listen fremover. Samsung har fortsatt størst markedsandel, mens Apple er nummer to og Sony nummer tre. Bak disse har Nokia hatt en liten vekst og er nå klart nummer fire målt i markedsandel av Telenors salg.

Mer data for samme pris
Telenor registrerer at nysalget nå stort sett er på telefoner med full støtte i 4G-nettet. Moen påpeker at Telenor hele tiden forbedrer abonnementene for å møte denne utviklingen. I tråd med dette fyller Telenor nå på mer data til dem som bruker mye. For Komplett+ og Komplett L dobles datamengdene - og Komplett XL økes til 10GB.

– Vi forventer en fortsatt sterk økning i datatrafikken. Dette drives ikke minst fram av at videobaserte tjenester inntar mobile enheter. Alle medier, de tradisjonelle TV-distributørene, aviser og nå videodistributører tilpasser innhold og datahastighet til skjermer av alle størrelser, sier Bjørn Ivar Moen.

 

Emner

Tags

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037