Gå videre til innhold
Telenor med 4G i utlandet

Pressemelding -

Telenor med 4G i utlandet

(Fornebu, 21. februar 2014) Telenor Norge tilbyr nå for første gang 4G-surf til kunder på reise i utlandet. – Først ut var Sveits, Nederland og Russland. Flere land vil følge, sier leder for Mobile i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen.

Telenor Norge åpnet nylig sin første internasjonale 4G-roamingavtale med Swisscom i Sveits. Denne uken ble lignende avtaler inngått med KPN i Nederland og MTS i Russland. Det betyr at kunder med mobiltelefoner eller nettbrett som støtter 4G, nå kan oppnå mye høyere datahastigheter i de nevnte landene.

- Med etableringen av 4G-roaming, legger vi til rette for at kundene våre skal få tilgang til de mest moderne mobilnettene også når de er på reiser i utlandet, sier Bjørn Ivar Moen. 

Nye 4G-avtaler
Kundene våre forventer at opplevelsen med mobilen, nettbrett og PC skal være like bra i utlandet som hjemme, og nå er Telenor godt i gang med å få på plass mye bedre datahastigheter også utenfor Norges grenser.

Moen kan fortelle at Telenor er i ferd med å inngå 4G-avtaler med flere roamingpartnere.

- Foreløpig er det flest henvendelser fra operatører i Asia, samt noe fra Sør- og Nord-Amerika. Men vi har klare indikasjoner på at europeiske operatører begynner å bli klare. Vi har satt oss ambisiøse mål for 2014. Vi ønsker at våre kunder får Telenors 4G-opplevelser også når de reiser utenlands, sier Moen.

Sikker løsning
Internasjonal 4G-roaming krever nye tekniske og sikkerhetsmessige løsninger, både hos mobiloperatørene på begge sider, samt hos de internasjonale motorveiene som flytter trafikk og signalering rundt omkring i verden.

Telenor har fulgt den internasjonale utviklingen på dette området over lang tid, og konstaterer at det er først nå de fleste viktige brikkene har begynt å falle ordentlig på plass.

Telenor Norge har valgt å etablere en sikker og skalerbar løsning for 4G-roaming. Denne er nå på plass, og fremover vil Telenor presentere flere roamingpartnere på 4G. 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no