Gå videre til innhold
Telenor åpner 4G på 1000 nye stasjoner

Pressemelding -

Telenor åpner 4G på 1000 nye stasjoner

(Fornebu, 12. mars 2014) Nå starter Telenor utrullingen av mobilt bredbånd på 1000 nye basestasjoner. Det er særlig mobildekningen i distrikts-Norge og innendørsdekningen Telenor forbedrer.

Post- og teletilsynet offentliggjorde i desember at Telenor fikk tilslag på frekvensene i det såkalte 800 megahertz-båndet.

- Vi gjør et stort dekningsløft når vi nå oppgraderer hele vårt eksisterende 4G-nett med 800-frekvensen. I god tid før sommeren vil 111 kommuner få 4G i dette frekvensnettet. Dermed gir vi 4G til langt flere kunder enn i dag, sier Frode Støldal, teknologidirektør i Telenor.

Telenor forbedrer nå dekningen i alle landets fylker, og Telenors mål er å gi 98 prosent av Norges befolkning høyhastighets mobilt bredbånd.

- Dagens raske utvikling av digitale tjenester stiller økte krav til mobilnettet, og 4G sikrer økt kapasitet og høyere hastigheter. Samtidig gir 4G i 800-båndet bedre arealdekning og ikke minst blir innendørsdekningen bedre, sier Støldal. 

Med 4G fra Telenor ligger alt til rette for effektiv strømming eller nedlastning av film og musikk, bildedeling og videokonferanser når og hvor som helst, og Telenor har som ambisjon å levere de beste mobilopplevelsene over hele landet.

Bedre areal- og innendørsdekning
Telenor har gjennomført en ambisiøs utbygging og oppgradering av 4G-mobilnettet i Norge, en operasjon som er planlagt ferdigstilt innen utgangen av 2015. I tillegg til utbyggingen av 4G over hele landet, har Telenor også gjennomført en høyintensiv utbygging av 3G-nettet.

- I dag har allerede 52 prosent av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor utenfor egen bolig. Mange steder som allerede har 4G-dekning vil også merke forbedring når 800-frekvensen tas i bruk. 800-frekvensen gir to til tre ganger så vid dekning pr. sted og langt bedre innendørsdekning for boliger og næringsbygg, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

God surfeopplevelse i by og bygd
Telenor prioriterer god dekning på hytte- og vintersportssteder. - En mobil basestasjon kan gi to til tre ganger så stort dekningsområde med 4G, men 800-frekvensens egenskaper vil også bedre mobilopplevelsen i byer, ikke minst bedres innendørsdekningen, sier Amundsen.

95 prosent av Telenors mobilkunder har 3G-dekning der de bor, og den videre utbyggingen vil sikre en dekning på 98 prosent. Innen utgangen av 2015 skal ni av ti nordmenn også kunne gjøre bruk av 4G fra Telenor.

Fakta:
• Alle nettbrett, mobiltelefon eller mobilt bredbåndsutstyr med 4G som er i salg har nå mulighet for å utnytte 800 MHz-frekvensen. Selvfølgelig også de nye Apple-produktene iPhone 5s, iPhone 5c, iPad Air og iPad Mini med retinaskjerm.
• 800-frekvensen gir to til tre ganger så stor dekning pr. sted og fire ganger så mange vil kunne oppleve bedre innendørsdekning på 4G i murbygg eller bygg hvor forhold har gjort det vanskelig å gi gode surfeopplevelser.
• De såkalte 800-frekvensene ble benyttet til å formidle analoge tv-signaler til norske hjem. I 2014 vil de bli benyttet til å gi Telenor-kunder høyhastighets mobilt bredbånd, og sikre gode opplevelser blant annet ved streaming av video og musikk.

I god tid før sommerferien etablerer Telenor 4G på 800 Mhz på følgende steder:
ALTA 
ANDEBU 
ARENDAL 
ASKER   
ASKØY 
AURSKOG-HØLAND 
BAMBLE 
BERGEN 
BODØ 
BÆRUM 
DRAMMEN 
EIGERSUND 
ELVERUM 
FET 
FLEKKEFJORD 
FLESBERG   
FREDRIKSTAD 
FROGN 
FROLAND 
GAUSDAL 
GJØVIK 
GOL 
GRIMSTAD 
HADSEL 
HALDEN 
HAMAR 
HAUGESUND 
HEMSEDAL 
HOL 
HOLE 
HORTEN 
HVALER 
HÅ 
KARMØY 
KLEPP 
KRAGERØ 
KRISTIANSAND 
KRØDSHERAD 
KVAM 
KVINESDAL 
KVITESEID 
LARVIK 
LEVANGER 
LIER 
LILLEHAMMER 
LILLESAND 
LINDESNES 
LUNNER 
LÆRDAL 
LØRENSKOG 
MANDAL 
MOLDE 
MOSS   
NARVIK 
NEDRE EIKER 
NES 
NES HALLINGDAL 
NESODDEN 
NITTEDAL 
NORD-AURDAL 
NORD-FRON 
NOTODDEN 
NØTTERØY 
OPPDAL 
OPPEGÅRD   
OSLO 
OSTERØY 
PORSGRUNN 
RANDABERG 
RENNEBU 
RINGEBU 
RINGSAKER 
RISØR 
RYGGE 
RÆLINGEN 
RØMSKOG 
RØYKEN   
RÅDE 
SANDEFJORD 
SANDNES 
SARPSBORG 
SEL 
SIGDAL 
SKEDSMO 
SKI 
SKIEN 
SOLA 
STANGE 
STAVANGER 
STJØRDAL 
SVELVIK 
SØGNE 
SØR-FRON 
SØRUM 
TIME 
TINN 
TJØME 
TROMSØ 
TRONDHEIM 
TRYSIL 
TVEDESTRAND 
TYDAL 
TØNSBERG 
ULLENSAKER 
ULLENSVANG 
VOSS 
ØVRE EIKER 
ØYER 
ØYSTRE SLIDRE 
ÅLESUND 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no