Følg Telenor Norge

Norske talenter konkurrerte seg til Telenor Youth Forum

Pressemelding   •   okt 10, 2017 06:30 CEST

Blant mer enn 7200 søknader er 24 unge ledertalenter utvalgt til å representere hjemlandene i Telenor Youth Forum. Elise Landsem (27) fra Horten og Jens Aass (27) fra Toten, skal representere Norge.

(Fornebu, 10. oktober 2017) ) Blant mer enn 7200 søknader er 24 unge ledertalenter utvalgt til å representere hjemlandene i Telenor Youth Forum. Elise Landsem (27) fra Horten og Jens Aass (27) fra Toten, skal representere Norge.

Med en rekordstor søkermasse og imponerende søkere, er det nå klart at masterstudenten Elise Landsem fra Horten, og siviløkonom Jens Aass fra Toten, skal representere Norge i den femte gjennomføringen av Telenor Youth Forum (TYF).

TYF er et internasjonalt program som gjennomføres i samarbeid med Nobels fredssenter, og den anerkjente direktøren Liv Tørres er selv personlig engasjert i prosjektet. Telenor Youth Forum samler unge ledertalenter fra alle 12 Telenor-land sammen i ett år for å utvikle digital teknologi som er til nytte for det store fellesskapet.

Starter med Nobels fredspris
I løpet av et helt år skal de 24 kandidatene utvikle digitale plattformer som har formål om å bidra til løsninger på globale sosiale utfordringer. Delegatene fra de 12 forskjellige nasjonene vil møtes for første gang under Nobelprisfestivitetene i Oslo fra 8.-11. desember, og vil ta del i arrangementet som hyller årets fredsprisvinner, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). Organisasjonen fikk prisen for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av enhver bruk av atomvåpen og for sin banebrytende innsats for å få til et traktatfestet forbud mot slike våpen.

Etter denne samlingen vil arbeidet fortsette på tvers av landegrenser med virtuelle samarbeidsverktøy utover 2018. Løsningene vil presenteres som digitale utstillinger.

Se 2017-utstillingen her: http://www.tyfexhibition.com

To sterke kandidater
Elise Landsem fra Horten har lang erfaring med internasjonalt sosialt frivillighetsarbeid og har studert både kjemisk industri og entreprenørskap ved NTNU i Trondheim. Hennes store livsmotivasjon er å jobbe meningsfylt arbeid.

- Ved å delta i dette programmet håper jeg å kunne gjøre en forskjell ved å dyrke ideer som kan ta oss nærmere oppnåelsen av FNs bærekraftsmål. Jeg håper vi som gruppe oppnår verdifulle resultater gjennom arbeidet, men også at vi knytter bånd som gjør at vi sammen kan arbeide videre for både fred og en bedre verden etter dette programmet, sier Landsem.

Jens Aass fra Toten er opptatt av det å ta vare på miljøet, noe som også har påvirket hans utdanning og karrierevalg. Han har nå både master i økonomi, bærekraft og sosial innovasjon fra Paris og Norges Handelshøyskole.

- Jeg ønsker å bidra til og lære mer om hvordan digital teknologi kan løse små og store sosiale utfordringer verden står overfor. Samtidig er TYF en unik mulighet til å bli kjent med unge, talentfulle mennesker fra hele verden, sier Aass.

Engasjert konsernsjef
Konsernsjef i Telenor Group er selv engasjert i programmet, og er svært fornøyd med årets delegater:

- De representerer det beste som er av unge talenter i alle våre markeder. De er ledere, de er sosialt engasjerte, digitalt drevne og har en genuin tro på at teknologi kan brukes som et instrument for å få en bedre verden. Vi gleder oss til å starte arbeidet i Oslo i desember, sier Sigve Brekke.

Les mer om Telenor Youth Forum her: http://www.telenor.com/youthforum.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Caroline Lunde, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 971 55 855, e-post: caroline.lunde@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no