Gå videre til innhold
Norgesmester i mobilinnsamling - og miljødugnad

Pressemelding -

Norgesmester i mobilinnsamling - og miljødugnad

(Oslo 5. juni) Manglerud Star er i ferd med å sette ny norsk rekord i mobilinnsamling. Mobilpantordningen Brukt mobil – nye muligheter, i regi av Telenor og Norges Idrettsforbund, er blitt en viktig inntektskilde for idretts-Norge, og er landets største miljødugnad.

På Verdens miljødag, 5. juni, er det bare ti dager igjen før årets innsamling av brukte mobiltelefoner avsluttes. Idrettslaget Manglerud Star på Oslos østkant er i ferd med å ta kampanjen til nye høyder. De har allerede samlet inn 5000 brukte mobiltelefoner, og norgesrekorden i mobilinnsamling er dermed slått. 

Norges største miljødugnad
Men Manglerud Star har ikke bare tjent penger til klubbkassa. De har også gjort en betydelig miljøinnsats. Brukt mobil – nye muligheter er blitt Norges største miljødugnad. 90 prosent av en mobiltelefon kan nemlig gjenvinnes. I en mobiltelefon finnes mange typer metaller og mineraler som man må grave ut av bakken for å få tak i. I et tonn brukte mobiler kan man til sammen finne 150 gram gull.

- Dette kalles urban mining. Da belaster vi ikke miljøet mer enn vi absolutt må, sier miljøansvarlig i Telenor Norge, Ulrika Leikvang.

Vinn-vinn-ordning
Siden Brukt mobil – nye muligheter ble innført i 2009, er norsk idrett tilført flere millioner kroner. Bare i fjor ble det samlet inn 94.000 mobiltelefoner. Med 35 kroner per mobil fikk idrettslagene rundt 3,3 millioner kroner i inntekter.

- Mobilene som er i så god stand at de ikke behøver å resirkuleres, selger vi videre i andre markeder i Asia og Afrika. Mobilpant er en ordning med bare vinnere, sier Leikvang.

Rekorden kan ennå slås
Selv om Manglerud Star nå har slått norgesrekorden, er det ikke sikkert de får beholde den lenge. Mange idrettslag setter inn støtet de siste dagene av innsamlingsperioden, og det er mange kreative innsamlingsmetoder for å få tak i de nesten ti millioner brukte mobiler som ligger i skuffer og skap i Norge.

- Dersom noen av lagene trenger inspirasjon til nye og kreative måter å finne gamle mobiler på, kan håndballaget i Vestby være til inspirasjon. De resirkulerte seg helt til Danmark, sier Leikvang.

Se filmen her: http://www.telenor.no/om/samfunnsansvar/artikler/brukte-mobiler.jsp

Miljøansvar hele året
Brukt mobil – nye muligheter er et godt eksempel på hvordan Telenor tar miljøansvar. Men bedriften tenker miljø året rundt, og ikke bare på Verdens miljødag, understreker Leikvang.

- Telenor Norge skal, som et av landets største selskaper, være ledende innen miljø- og klimaengasjement. Det gjør vi ved å utvikle produkter og tjenester som ikke bare gir kundene økt effektivitet, men også økte miljøbesparelser. Men disse løsningene må også prege måten vi selv arbeider på, og her jobber vi hele tiden for å bli bedre. Vi utvikler for eksempel nye gravemetoder som både reduserer CO2-utslipp og sparer oss for utgifter. I tillegg er vi også blitt flinkere på å resirkulere gammelt utstyr, og vi reduserer både strømforbruk og CO2 for hvert eneste år som går. Miljøansvar handler også om å feie for egen dør og det gjør vi hver dag, hele året, sier Leikvang.

Les mer:
http://www.telenor.no/om/samfunnsansvar/artikler/man-in-the-mirror.jsp

For nærmere informasjon kontakt:
Ana Brodtkorb, leder for samfunnsansvar i Telenor Norge
ana.brodtkorb@telenor.com tlf:+4790209832

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no