Gå videre til innhold
Aksel Lund Svindal smelter gullmedalje

Pressemelding -

Aksel Lund Svindal smelter gullmedalje

(Fornebu, 16. mars 2016) Aksel Lund Svindal har smeltet om sitt første VM-gull. Medaljen gjenoppstår i tre millioner ørsmå enheter og bidrar samtidig til å bringe flere nordmenn nærmere skisporten.

Aksel Lund Svindal smeltet nylig om sin første VM-gullmedalje som han vant i utfor i Åre i 2007.Smeltingen skjedde i samarbeid med Telenor.

- Gullmedaljen min er et symbol på å være raskest. Nå blir det fnugg av mitt første VM-gull i hvert nye SIM-kort fra Telenor. Dette gjør vi fordi både Telenor og jeg vil være raskest; enten det er snakk om telekom eller i alpinløypa, sier Aksel Lund Svindal.

Nytt pengefond
I dette samarbeidet bidrar Aksel med medaljen sin mens Telenor bidrar økonomisk når alpinisten og teleselskapet nå oppretter et nytt fond.

- Akselfondet har som mål å støtte initiativ som fremmer idrettsglede og som jeg brenner for. Det kan være klubber og foreninger som trenger utstyr, tiltak for at flere barn skal få muligheten til å kjøre ski eller som hjelper barn og voksne til å komme seg etter en skade, sier Lund Svindal.

Det betyr at mottakere av midler fra fondet blir alt fra små skiklubber som trenger støtte til anlegg eller utstyr, til aktører som tilrettelegger for aktiviteter for små og utsatte grupper.

Se Aksel fortelle om fondet:

Sunnaasstiftelsen først ut
Sunnaasstiftelsen er den første mottakeren av pengegaver fra Aksel-fondet.

- Sunnaasstiftelsen er definitivt en verdig mottaker. Veien fra å være toppidrettsutøver til å bli pasient kan være kort. Det vet jeg mye om selv. Jeg har også samarbeidet med Sunnaasstifelsen ved en rekke anledninger som motivator og vet de kommer til å bruke pengene godt, sier Lund Svindal.

Daglig leder Marianne Holth Dybwad er svært takknemlig for donasjonen fra Aksel-fondet på 250.000 kroner.

- Det betyr mye at både Aksel Lund Svindal og Telenor anerkjenner innsatsen vår. Pengene skal brukes i Camp Spinal-prosjektet. I prosjektet brukes idrett som middel for å oppnå selvstendighet hos pasienter som er lamme som følge av alvorlige ryggskader, sier Holth Dybwad.

Fortere på mobil
Leder for mobilvirksomheten i Telenor, Bjørn Ivar Moen, er svært fornøyd med samarbeidet med Lund Svindal.

- Alpint har spilt en viktig og positiv rolle i Aksels liv. Han ønsket derfor å bruke denne anledningen til å gi noe tilbake. Aksel og Telenor har veldig sammenfallende verdier, og Akselfondet er et initiativ vi er stolte å være en del av, sier Moen.

Moen forteller at Telenor har høyt tempo i 4G-utbyggingen. – Vi tar fortløpende kommune for kommune, og mot slutten av 2017 skal vi ha 4G i hele mobilnettet vårt. Når målet om 4G i hele nettet er nådd, vil Telenor ha en befolkningsdekning på 99,8 prosent, sier Bjørn Ivar Moen.

En spesiell medalje
Lund Svindal forteller at gullet i utfor-VM fra Åre har en spesiell betydning for ham. Likevel er det ikke den fysiske medaljen som betyr mest.

- Innsatsen bak betyr mye mer. Det hadde vært kult å se på den i premieskapet når jeg en gang legger opp. Nå kommer i stedet fondet til å symbolisere medaljen som mangler. Noe som passer meg fint. Det vi skal gjøre med fondet og menneskene vi skal hjelpe, kommer til å bli mye kulere enn selve medaljen, sier Lund Svindal.

Mer fakta om Aksel-fondet:

www.akselfondet.no

Fakta om smeltingen:

  • Den 91 gram tunge gullmedaljen er blitt pulverisert til 120 millioner ørsmå partikler.
  • Ca. 40 av disse partikler blir å finne i hvert nye SIM-kort som Telenor utsteder til mobiler, nettbrett og PC-er.
  • Til sammen vil tre millioner SIM-kort inneholde fnugg av Aksels VM-gull.

Fakta om Aksel Lund Svindal:

  • 33 år, fra Kjeller.
  • Har 11 mesterskapsmedaljer, inkludert seks gull.
  • Vant sitt første gull i utfor i VM i Åre i 2006.
  • Den nordmannen med flest enkeltseire i verdenscupen (32).
  • Vinner av den sammenlagte verdenscupen i 2007 og 2009.

For nærmere informasjon

Petter Svendsen, sponsorsjef Telenor Norge, telefon 900 55 402 petter.svendsen@telenor.com

Anders Krokan, informasjonssjef Telenor Norge, telefon 952 09 037, anders.krokan@telenor.com


Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no