Gå videre til innhold
2000 forslag om 4G

Pressemelding -

2000 forslag om 4G

(Fornebu, 10. september 2014) Da Telenor ba det norske folk å foreslå hvor man skulle bygge ut 4G, kom det inn nesten 2000 forslag.  – Fra før vet vi at mobildekning engasjerer, men dette oversteg forventningene våre, sier leder for Telenors mobilvirksomhet, Bjørn Ivar Moen.

Det var tidlig i sommer at Telenor utlyste en landsomfattende konkurranse der folk kunne nominere steder de syntes trengte 4G-dekning. Konkurransen gikk på Instagram, og det strømmet på med bilder av steder der 4G-dekning er ønsket.

– Vi har aldri fått så vakre og sterke bilder i en konkurranse før, sier Moen.

Telenor vil nå oppgradere ti master til 4G, to i hver landsdel. Alle kan stemme, og de to kandidatene som får flest stemmer per landsdel vinner. Avstemningen starter nå og vil foregå på Facebook og Instagram.

Kampen om 4G
– Nå ligger alt an til en frisk kamp om å få en 4G-mast der du ønsker deg det. Denne gang skal kundene våre rett og slett få bestemme hvor 4G skal komme, sier Bjørn Ivar Moen, som forsikrer at den nye 4G-dekningen kommer i tillegg til Telenors planlagte oppgraderinger.

Det er Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen som har ledet arbeidet med å sortere de mange forslagene.

– Internt ble det et stort engasjement. 20 radioplanleggere har gått igjennom de innsendte bidragene, og sjekket de enkelte stedenes geografiske forhold og eksisterende dekning. Alt for å sikre at vi virkelig kunne levere 4G til akkurat det stedet hvor bildet var tatt. Til slutt trakk vi ut 30 finalekandidater, seks per landsdel. Det er disse folk nå kan stemme på, sier Bjørn Amundsen, som påpeker at blant kandidatene er det steder som kanskje ikke ville ha fått 4G på mange år, og kanskje ikke i det hele tatt.

Se vedlagt oversikt over alle finalekandidater

Vinnerne kåres 15. oktober
Konkurransen er Telenors markering av Grunnlovsjubileet, der formålet er å rette oppmerksomheten mot telekommunikasjonens betydning for Norges utvikling. Avstemningen pågår til og med 12. oktober, og folk kan stemme frem sine favoritter på Facebook og Instagram.

Les mer og se bidrag fra hele landet her  
http://www.telenor.no/jegvilha4g/#/

Mandag 15. oktober kunngjøres de 10 utvalgte Jubileumsmastene, samt de som nominerte dem. Jubileumsmastene vil oppgraderes til 4G så raskt det er praktisk mulig. I forbindelse med oppgraderingene, vil de forslagsstillerne som vant, få hver sin valgfrie 4G-mobil.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no