Følg Telenor Norge

Stein Erik Vellan blir ny leder for Globul i Bulgaria

Nyhet   •   jul 05, 2013 08:18 CEST

(Fornebu, 5. juli 2013) Stein-Erik Vellan er utpekt til å lede Telenors nylig oppkjøpte bulgarske mobilselskap Globul. Offentliggjøringen kommer etter at EU har godkjent transaksjonen.
 
- Vi er glad for at Stein-Erik Vellan vil ta på seg oppgaven som Globuls nye leder (CEO). Jeg er trygg på at hans erfaring som tidligere leder av Telenor Serbia og hans kunnskap om regionen vil komme Globul til gode i den videre utviklingen av selskapets posisjon som landets nest største mobiloperatør, sier Kjell Morten Johnsen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Europa.
 
Stein Erik Vellan kommer fra stillingen som leder av mobilvirksomheten i Telenor Norge. Vellan har bred erfaring fra Telenors virksomheter i sentral- og østeuropa der han ledet Telenor Serbia i to og et halvt år i en viktig omdanningsfase. Fra stillingen i Serbia gikk han til lederjobben i oppstarten av Uninor i India. Stein-Erik Vellan har også vært en del av Telenors nordiske ledergruppe og har ledet den norske satsingen mot forretningsmarkedet.
 
- Det er med glede jeg takker ja til tilbudet om å lede Globul, et av de ledende og mest anerkjente selskaper og varemerker i Bulgaria. En av mine yrkesmessige pasjoner har vært å bygge virksomheter og jeg ser nå fram til sammen med de ansatte å videreutvikle selskapet til beste for kunder, ansatte og det bulgarske samfunnet, sier Stein-Erik Vellan.
 
Offentliggjøringen kommer etter EU-kommisjonens godkjenning av Telenors avtale med OTE om å overta den bulgarske mobiloperatøren Globul for totalt 717 millioner Euro på en kontant- og gjeldsfri basis.
 
Globul er Bulgarias nest største mobiloperatør med en markedsandel 36 prosent. Transaksjonen omfatter også Germanos Bulgaria, den ledende telekom handelskjeden i landet, operasjonelt integrert i Globul.
 
Globul har hatt virksomhet i Bulgaria siden 2001. Ved utgangen av 2012 kunne selskapet rapportere 4,5 millioner abonnement og en markedsandel på 36 prosent av kundemassen. I 2012 genererte Globul og Germanos Bulgaria en omsetning på 378 millioner Euro og en EBITDA på 135 millioner Euro.
 
Når transaksjonen er endelig gjennomført, ventelig i 3. kvartal 2013, vil Vellan bli formelt ansatt som leder (CEO) i selskapet.
 
I sentral- og østeuropa er Telenor i dag til stede i Ungarn, Serbia og Montenegro. Selskapet er markedsleder i Serbia og Montenegro.