Følg Telenor Norge

Fornøyd med Telenors dekning

Nyhet   •   aug 01, 2013 13:22 CEST

(Fornebu 1. august 2013) Halvparten av landets kommuner mener landets mobildekning er god eller svært god. Det kommer fram i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) rapport, Teknologiskiftet i Telenors infrastruktur.

- Tallene stemmer overens med mitt inntrykk når jeg reiser landet rundt, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

52 prosent av landets kommuner har deltatt i undersøkelsen. 42 prosent mener mobildekningen i deres kommune er god, og ti prosent mener den er svært god. I overkant av en tredjedel mener at mobildekningen er middels, mens bare 10 prosent mener den er dårlig.

- Som dekningsdirektør i Telenor i Norge er jeg så heldig at jeg får bruke mesteparten av min tid til å reise rundt i vårt flotte land for å måle vår mobildekning, og ikke minst møte kommune-Norge og deres ordførere. For sistnevnte har jeg svært god hjelp av dekningskoordinator Pål Lukashaugen. Om lag halvparten av norske kommuner er svært fornøyd med vår mobildekning. Det har vi grunn til å være stolt over.

Storstilt modernisering
Telenor er i gang med et storstilt moderniseringsarbeid i nettet. Målet med moderniseringen er å sikre nordmenn bedre tilbud enn i dag. Telenor investerer over fire milliarder årlig for å sikre at Norge skal ha et av verdens beste telenett.

- Ivar Aasen sa en gang at til lags åt alle kan ingen gjera. Jeg kjenner meg igjen der. Det vil nok fortsatt være dekningshull i Norge. Per i dag har vi ferdigstilt om lag 90 samarbeidsprosjekter med norske kommuner og rundt 30 nye er under bygging, forteller Amundsen.

Kommunene er opptatte av at mobil- og bredbåndsdekningen styrkes. Henholdsvis 60 og 57 prosent har oppgitt disse forholdene som svært viktig, ifølge rapporten.

- Det som virkelig varmer er når en ordfører tar seg tid til å skrive brev til meg når de går av og takker for samarbeidet med Telenor. Et eksempel er Lillan Hessen som var ordfører i Kvæfjord. Første gang jeg møtte henne for mange år siden stilte hun med hjemmelaget Kvæfjordkake. Vi bygget et par prosjekter til glede for Telenor og Kvæfjords innbyggere. Da hun gikk av som ordfører, sendte hun brev hvor hun ville takke for alt vi hadde gjort for bygda hennes. Å oppleve at Telenor betyr en forskjell for folk varmer.

Passert 1000 4G-sendere
Telenor jobber kontinuerlig med bedre mobildekning i Norge. I juni ble 4G-sender nummer tusen tatt i bruk, og i sommer har det vært viktig å rulle ut 4G til sommerstederne i landet. Telenor har også en ambisjon om at 90 prosent av befolkningen skal ha 4G-dekning i løpet av 2015. I dag er Telenors generelle 4G-dekning mellom 35 og 40 prosent, og prosentandelen er jevnt økende. 3G er selvsagt like aktuelt, også her rulles det ut sendere kontinuerlig.

Vil du høre gode historier fra din kommune?

Send en epost til Bjørn Amundsen: bjorn.amundsen@telenor.com