Følg Telenor Norge

En gave for framtiden

Nyhet   •   des 09, 2013 12:56 CET


(Fornebu, 9. desember 2013) Unicef-sjef Bernt Apeland rørte alle da han fortalte hva årets julegave fra de ansatte i Telenor skulle brukes til. Unicef deler gaven med Norges Idrettsforbund og Røde Kors.

– Tenk deg at du vokste opp i Norge som liten gutt for 50-60 år siden, og skulket skolen, nasket eller på andre måter gjorde ugagn. Da risikerte du å havne på Bastøy, spesialskolen for gutter med tilpasningsvansker. Mange barn som burde fått hjelp og støtte, ble på Bastøy ødelagt for livet. Heldigvis ble Bastøy avviklet, og er nå bare et sårt minne. I Bulgaria er dette hverdagen fremdeles for veldig mange barn. De plasseres i anstalter under kummerlige kår, og får ikke hjelp og støtte inn i voksenlivet. Telenors bidrag skal sette oss i stand til å hjelpe noen av guttene til å få en bedre livskvalitet, sa Apeland.

Gave som nytter
Unicef, Røde Kors og Norges Idrettsforbund deler i år en julegave på til sammen 1,6 millioner kroner fra Telenors ansatte. Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, ønsket velkommen til julegaveoverrekkelsen med de tre organisasjonene.

– Dette er tre verdige mottakere og alle organisasjoner som betyr mye for andre, og for oss, på nasjonalt og internasjonalt nivå. Det er fantastisk å se at gaven skal bidra med så klare mål og effekter på konkrete prosjekter eller saker, og vi gleder oss til å se resultatene fremover, sa Berit Svendsen.

Må tro at det nytter
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas stod for den høytidelige overrekkelsen og delte villig på godordene om de tre organisasjonene.

– Vi ser verdien av å støtte tre organisasjoner som på hver sin måte gir barn og unge muligheter til en bedre fremtid. Vår visjon «empower societies» understøtter denne tanken. Mobilkommunikasjon og tjenester bidrar til utvikling av samfunn, med blant annet tilgang til kompetanse, skole og helsetjenester, sa Baksaas.

Her er prosjektene som pengene går til:

En ny sjanse til barn i Bulgaria» - UNICEF
Kjernen i UNICEFs oppdrag: Å kjempe for at alle barn skal få like muligheter til å vokse opp og utvikle seg til å nå sitt fulle potensiale. Julegaven fra Telenor skal snu håpløshet til fremtidshåp for barn i Bulgaria.

«Grenseløse idrettsdager» - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF)
«Grenseløse idrettsdager» skal få flere funksjonshemmede i aktivitet. La så mange som mulig oppleve idretten som en sosial, morsom og utfordrende arena med fokus på mestring og idrettsglede.

«Kors på halsen» - Røde kors Norge
Kors på halsen er Røde Kors samtaletilbud for barn og unge. Hit kan alle under 18 år ringe, chatte eller sende mail. I Kors på halsen er alt lov å si – ingen tema er for store, ingen tema er for små. Vi gir barna mulighet til å si ting høyt og snakke om det som opptar dem.