Gå videre til innhold
Telenor utvider 4G-dekningen i fjellet til vinterferien

Pressemelding -

Telenor utvider 4G-dekningen i fjellet til vinterferien

(Fornebu, 5. februar 2014) Nå får du virkelig turbofart på mobilen og nettbrettet i fjellheimen. Telenor har etablert 84 4G mobil-basestasjoner på kjente vintersportssteder i 26 kommuner, samtidig som 3G-nettet er forbedret.

Telenor har økt bredbåndskapasiteten på de viktigste utfarts- og vintersportsstedene. Se oversikt over vintersportsteder med 4G-dekning her!

- Vi fortsetter å satse på god dekning og kapasitet i mobilnettet der våre kunder virkelig trenger mobilt bredbånd. Dette vil sikre deg en god brukeropplevelse for deg som vil surfe på PC-en, mobilen eller nettbrettet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Telenor har lansert 4G i 100 kommuner, og fortsetter utbyggingsløpet for et landsdekkende 4G-nett. De siste to månedene har Telenor utvidet 4G-dekningen og kapasiteten i kommunene Voss, Tinn, Flesberg, Hol, Hemsedal, Gjøvik, Oppdal, Nord-Aurdal og Øystre Slidre. Detaljert oversikt over dekning kan sees på telenor.no/dekning.

Bedre ute- og innendørsdekning
- Dagens raske utvikling av digitale tjenester stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G har vi tatt et viktig steg mot økt kapasitet og høyere hastigheter. Med 4G fra Telenor ligger alt til rette for effektiv strømming eller nedlastning av film og musikk, bildedeling og videokonferanser når og hvor som helst. Nå kan du altså jobbe hvor du vil uten tanke på at du må være hjemme eller på kontoret, fortsetter Amundsen.

- Telenor har alltid hatt suveren dekning på hytteområdene på mobilt bredbånd, og har i tillegg til 4G-utbygging forbedret 3G-nettet kraftig fra i fjor. Når vi nå fortsetter vår ambisiøse mobilutbygging over hele landet, vil vi bygge 4G i flere frekvensbånd, også i 800 MHz-båndet. Dette gir bedre 4G-dekning i distrikts-Norge, og gir kundene en bedre brukeropplevelse, sier Bjørn Amundsen.

Alle de mest populære skianleggene skal ha god utendørsdekning, og de fleste har også god innendørsdekning, forteller dekningssjefen, som forventer at Telenors mobilnett vil håndtere trafikkpåtrykket også denne skisesongen.

- Telenors kunder kan trygt ta med seg sin mobile bredbåndsruter som støtter både 3G og 4G, fortsetter han. Ruteren gir mulighet for at flere kan koble seg opp samtidig og surfe på internettet. Telenor har siden 2007 vært den ledende tilbyderen av mobilt bredbånd på landsbasis, og kundene skal være trygge på at vi også i fremtiden skal opprettholde vår posisjon i markedet, sier Amundsen.
 
I løpet av 2014 vil hele 95 prosent av Telenors mobilkunder ha 3G-dekning der de bor. Den videre 3G-utbyggingen vil sikre en dekning på hele 97 prosent. Innen utgangen av 2015 skal 9 av 10 personer i Norge kunne surfe på nettet ved hjelp av 4G fra Telenor, avslutter Bjørn Amundsen.

Under følger et komplett vedlegg over hvilke kommuner der kapasiteten på 4G er utvidet.

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no