Gå videre til innhold
Telenor og ZERO inngår samarbeid

Pressemelding -

Telenor og ZERO inngår samarbeid

(Fornebu, 5.mai 2015) Telenor Norge og miljøstiftelsen ZERO har inngått en treårig samarbeidsavtale.

Miljøstiftelsen ZERO er en organisasjon som siden 2002 har jobbet med å finne politiske og teknologiske løsninger på klimautfordringen. Nå skal organisasjonen samarbeide med Telenor.

– Vi vil gjerne jobbe sammen med ZERO fordi de er løsningsorienterte, har troen på samarbeid og har god kunnskap om hvordan nettopp vår teknologi kan brukes best mulig for å være en del av løsningen i det grønne skiftet, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Nye forretningsområder
Samarbeidet skal blant annet bidra til å heve Telenors kompetanse om og forståelse av klima- og miljørelaterte utfordringer. En viktig del av avtalen er å sammen identifisere og utvikle nye forretningsområder med klare miljøambisjoner.

– For ZERO er det spennende å inngå samarbeid med et internasjonalt teknologiselskap som Telenor. Smarte teknologi- og IKT-løsninger for hus og hjem, forretningsbygg og byer vil bli stadig viktigere. Internasjonalt er for eksempel Telenors forretningsmodell for enkel og rimelig distribusjon av små solcelleanlegg i utviklingsland svært interessant, sier Marius Holm, leder i ZERO.

M2M-muligheter
I april passerte Telenor én million solgte såkalte maskin-til-maskin-abonnement (M2M) i Norge. M2M benytter mobilnett, trådløse nettverk eller fastnett for å kople opp gjenstander og enheter til internett. M2M-løsninger kan gi enkeltmennesker bedre livskvalitet og virksomheter lavere kostnader. Men denne teknologien har også miljødimensjoner.

– M2M er et godt eksempel på hvordan vår teknologi og våre tjenester kan bidra til omstillingen til en grønnere økonomi. Det såkalte «tingenes internett» kan brukes overalt og av alle, og på denne måten kan Telenor bidra til å gjøre andre bransjer grønnere. Mulighetene er uendelige og disse vil vi gjerne utforske sammen med ZERO, forklarer Svendsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ansvarlig for miljø og bærekraft i Telenor Norge, Ulrika Leikvang:
Mobil: 95292261, e-post: Ulrika.Leikvang@telenor.com 

Kommunikasjonssjef i Miljøstiftelsen Zero, Jon Evang:
Mobil: 93401382, e-post: jon.evang@zero.no 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no