Gå videre til innhold
Telenor Norge reduserer antall ansatte

Pressemelding -

Telenor Norge reduserer antall ansatte

(Fornebu 24. oktober 2016) Medarbeidere som har stått på og gjort en god jobb for Telenor over lang tid har i dag fått en tung beskjed. Telenor Norge har besluttet å redusere bemanningen flere steder i landet. Om lag 180 ansatte blir berørt.

Virksomheten i Førde og Steinkjer legges ned. Kundesenteret for bedrift i Stavanger blir også lagt ned. Den øvrige delen av Telenors virksomhet i Stavanger blir ikke berørt. Kontoret på Lillehammer avvikles, og de ansatte overføres til Fåberg. I tillegg omorganiseres bedriftsdivisjonen, som innebærer overtallighet i all hovedsak på Fornebu.

Tilpasset digitale endringer
Bakgrunnen for omorganiseringen er behovet for å tilpasse selskapet til de fundamentale digitale endringene i samfunnet, og de stadig skiftende rammevilkårene i markedet.

– Mange medarbeidere som har stått på og gjort en god jobb for Telenor i mange år har i dag fått en tung beskjed. De skal nå få tett oppfølging i den videre prosessen. Det er ingen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, men samtidig må vi fornye og endre kompetansen vår, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Det skjer nå et globalt teknologiskifte som griper inn i alle bransjer, og kundenes adferd endrer seg kontinuerlig. Vår ambisjon er å tilby kundene enkle, automatiserte og mer selvbetjente tjenester, som fungerer raskt og effektivt.

– Telenor skal lede an i digitaliseringen av Norge, og det innebærer at vi oftere enn før må gjøre endringer i vår egen organisasjon og måten vi jobber på. Vi ser at utviklingen i markedet skjer svært raskt, og vi må sørge for at Telenor står best mulig rustet til å møte utfordringene i forbindelse med det digitale skiftet, sier Berit Svendsen.

Fremdeles stor tilværelse i Norge
Telenor har 27 kontorer i Norge og gjør endringer på 5 av disse stedene. Telenor vil fremdeles ha stor tilstedeværelse rundt om i landet, og står igjen med 24 kontorer etter denne endringen.De ansatte som er berørt blir tilbudt sluttavtale etter ansiennitet. I Førde vil de ansatte bli tilbudt å jobbe på Telenors avdeling i Rørvik. De ansatte i Stavanger kan bli med videre til Telenors kontor i enten Kongsvinger eller Rørvik.

Slik blir endringene som er besluttet av styret i Telenor Norge:

Steinkjer: Kontoret legges ned og 21 medarbeidere blir berørt. De får tilbud om sluttpakker. Kontoret avvikles 31. desember i år.

Førde: Kontoret legges ned og 17 medarbeidere blir berørt. Samtlige blir tilbudt å jobbe ved Telenors avdeling i Rørvik i Nord-Trøndelag. De får også tilbud om sluttpakker.Kontoret avvikles 31. mars 2017.

Stavanger: Kundesenteret for bedrift legges ned og 84 personer blir berørt. Ansatte som er villige til å flytte til lokasjonene på henholdsvis Kongsvinger eller Rørvik vil få tilbud om dette. De blir også tilbudt sluttavtale. Kundesenteret avvikles 31. mars 2017. Den øvrige delen av Telenors virksomhet i Stavanger, som består av om lag 90 ansatte, blir ikke berørt.

Fornebu: Bedriftsdivisjonen omorganiseres og om lag 60 personer blir overtallig, i all hovedsak på Fornebu. De vil bli tilbudt sluttavtaler.

Lillehammer: Kontoret legges ned og 46 ansatte samlokaliseres med Telenors avdeling på Fåberg. Ingen blir overtallig. Lillehammer-kontoret legges ned 30. november i år.

For spørsmål ta kontakt med kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri, mobiltelefon: 911 55 381

eller Telenor Norges pressetelefon 800 80 900

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressetelefon til bruk for journalister 800 80 900

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no