Gå videre til innhold
Telenor moderniserer fastnettsvirksomheten

Pressemelding -

Telenor moderniserer fastnettsvirksomheten

(Fornebu, 25. juni 2014) Telenor Norge har valgt Tata Consultancy Services Ltd (TCS) som samarbeidspartner for å modernisere og forenkle sin fastnettsvirksomhet. Målet er å forbedre kundeopplevelsene gjennom redusert kompleksitet og raskere leveranser. 

Telenor Norge har satt i gang et langsiktig arbeid for å modernisere og forenkle produkter, prosesser og tilhørende IT-systemer på fastnettsområdet. Den 24. juni signerte Telenor Norge kontrakt med TCS som samarbeidspartner.

- Dette blir et av de største endringsprogram i nyere historie for Telenor Norge. Avtalen med TCS representerer en viktig milepæl for oss. De har kompetansen og metodikken vi trenger for å forenkle arbeidsprosesser, produkter og IT-løsninger på fastnettsområdet. Vår ambisjon er å gi kundene bedre opplevelser, med økt kvalitet og raskere leveranser, og samtidig redusere kostnadene, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Radikal endring
Telekommarkedet i Norge og globalt er inne i en stor omveltning. Teknologien utvikler seg raskere enn noensinne, med ny infrastruktur og nye tjenester. Telenor investerer årlig over 4 milliarder kroner i infrastruktur og tjenester i Norge. Bruksmønstrene endrer seg og vi ser at databruk er sterkt økende og allerede viktigere enn tale for våre kunder. Konkurransen er internasjonal, der globale innholdsleverandører er sterke konkurrenter.

- Et dynamisk marked er på mange måter en drømmesituasjon for et sterkt telekommunikasjonsselskap som Telenor, hvor nye muligheter åpner seg og våre tjenester er etterspurt. Utfordringene må vi like fullt ta på alvor. Kompleksitet i interne prosesser og IT-systemer bremser oss. Samtidig reduseres kundemassen på tradisjonelle fastnettstjenester, mens kostnadene ikke faller i samme takt. Derfor gjennomfører vi nå i samarbeid med TCS en radikal endring av hele vår fastnettsvirksomhet på både tale og bredbånd, sier Svendsen.

- Alltid vært i forkant
Telenor Norge har god kjennskap til TCS, idet selskapet siden sommeren 2010 har vært en av to hovedleverandører av IT-tjenester (applikasjonsforvaltning og systemutvikling) til Telenor Norge.

- Dagens internettbaserte virkelighet er preget av en voldsom endringstakt. Selskaper som evner å omstrukturere og forenkle sine virksomheter vil kunne øke sin konkurranseevne betydelig. Telenor har alltid vært i forkant med å ta i bruk ny teknologi, investere i nye markeder og følge kundenes endrende behov. Vi er veldig fornøyd med å utvide vårt samarbeid med Telenor, og at dette også omfatter bruk av TCS’ framtidsrettede plattform HOBS, sier N Chandrasekaran, konsernsjef for TCS.

Telenor Norge og TCS tegnet en intensjonsavtale (MoU) i mars i år, og har brukt tiden siden da til forberedelser og analyse av IT-løsninger, produkter og arbeidsprosesser. Partene er nå klare til å starte detaljering av design og transformasjon av fastnettet. Endringsarbeidet vil etter planen pågå frem til 2018. Kontraktens størrelse og øvrige betingelser vil ikke bli offentliggjort fra noen av partene.

Om TCS:
Tata Consultancy Services er en av verdens største tjenesteleverandører innenfor IT- og forretningsløsninger, og er rangert blant topp fire IT-selskaper i verden. TCS har over 300.000 ansatte og virksomhet i 46 land inkludert Norge, hvor selskapet har vært etablert siden tidlig på 2000-tallet. Selskapet har fem år på rad blitt rangert som selskapet med de mest tilfredse kundene i KPMGs nordiske kundetilfredsundersøkelse (KPMG Nordic Service Provider Performance & Satisfaction Study (2010 – 2013) og Whitelane Research (2014)).

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Torild Lid Uribarri, kommunikasjonsdirektør Telenor Norge, tlf. 911 55 381,
torild.uribarri@telenor.com

Emner

Tags


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no