Gå videre til innhold
I fjor høst åpnet Bjørn Ivar Moen Telenors 5G-pilot på Kongsberg. Nå følger pilotering sammen med Ericsson. Foto: Martin Fjellanger.
I fjor høst åpnet Bjørn Ivar Moen Telenors 5G-pilot på Kongsberg. Nå følger pilotering sammen med Ericsson. Foto: Martin Fjellanger.

Pressemelding -

Telenor med utvidet 5G-pilotering i Norge

(Fornebu, 29. januar 2019) Telenor offentliggjorde i dag planene for å utvide sin 5G-pilotering i Norge. Pilotprosjektet gjennomføres i samarbeid med Ericsson, og kommer i tillegg til Telenors pågående 5G-pilot i Kongsberg.

- Det er viktig for Telenor aktivt å teste 5G-teknologien sammen med våre leverandører for å tilegne oss nye erfaringer. Ved å eksperimentere får vi også vurdert de tekniske kravene for 5G og vi får innsikt i hvordan Telenor og våre kunder kan dra nytte av de store mulighetene som 5G-teknologien fører med seg. Sammen med Ericsson skal vi utforske hvordan 5G-nettverket kan designes, forstå hvilke kapabiliteter leverandøren har, hvordan teknologien kan brukes og teste nye bruksområder, sier Ruza Sabanovic, konserndirektør for Teknologi i Telenor Group.

Den nye piloten vil starte i andre kvartal i år og vil vare frem mot 2020, når startskuddet går for gradvis å rulle ut Telenors kommersielle 5G-nettverk til norske kunder.

Piloten er nå i planleggingsstadiet både for bruksområder som vil bli testet og lokasjoner.

- Vi har ennå ikke valgt leverandør for vårt 5G-radionett. Både den pågående piloten på Kongsberg og vår nyeste pilotaktivitet vil gjøre det mulig for oss på en bedre måte å vurdere hvilke teknologiske, funksjonelle og kommersielle løsninger som er optimale for Telenor Norges fremtidige 5G-nettverk og våre kunder, sier Bjørn Ivar Moen, fungerende administrerende direktør for Telenor Norge.

Telenor inngikk nylig avtaler med Ericsson og Nokia som sammen skal levere en modernisering av kjernen i mobilnettet i Norge, Sverige og Danmark, som vil støtte 5G-radionettet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no