Gå videre til innhold
 Telenor har nå gjennomført prosessen med leverandørvalg til fremtidens mobilnett i Norge.
Telenor har nå gjennomført prosessen med leverandørvalg til fremtidens mobilnett i Norge.

Pressemelding -

Telenor har ferdigstilt leverandørvalg for 5G

(Fornebu, 13. desember 2019) Telenor har nå gjennomført prosessen med leverandørvalg til fremtidens mobilnett i Norge. Ericsson skal modernisere og bygge Telenors 5G-radionett.

– Vi forventer at 5G blir den teknologien som vil endre samfunnet mest i det neste tiår. Vi har nå vært igjennom en grundig prosess for å vurdere alle de sentrale nettverksleverandørenes evne til å levere på Telenors krav for fremtidens mobilnett. I anbudsprosessen for 5G radionettet i Norge har vi lagt vekt på faktorer som teknisk kvalitet, evne til å innovere og modernisere mobilnettet, kommersielle betingelser, og i tillegg har vi gjort grundige sikkerhetsvurderinger. På grunnlag av en omfattende og helhetlig vurdering har vi besluttet å introdusere en ny partner for dette viktige teknologiskiftet i Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor Group.

Ledende på modernisering

– Vi er glade for å kunne fortelle at vi har valgt Ericsson til å starte byggingen av fremtidens 5G-radionett i Norge, og jeg er sikker på at vi nå er perfekt posisjonert for å være ledende på nettverks-moderniseringen. Som første mobiloperatør på 5G i Skandinavia, vil Telenor i 2020 for alvor begynne å rulle ut 5G i Norge. Den totale moderniseringen av mobilnettet vårt er et ambisiøst prosjekt, og noe vi gleder oss til å igangsette, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Moderniseringen vil ta 4-5 år. Derfor vil Telenor benytte utstyr fra nåværende leverandør til radionettet, Huawei, for å vedlikeholde 4G-nettet samt oppgradere 5G-dekningen enkelte steder i Norge. Dette for å sikre at Telenors kunder har de beste mobilopplevelsene og fortsatt kan nyte godt av å være på et raskt og pålitelig mobilnett mens moderniseringen pågår.

Radionettet er det ytre laget av mobilnettet, som sikrer at kundene kobles opp. Det indre laget, som gjerne kalles kjernenettet, er i ferd med å bli oppgradert i samarbeid med Nokia og Ericsson, som tidligere annonsert. I kjernenettet produseres kundenes tjenester, og tjenestene leveres over radionettet. Hele mobilnettet, inkludert kjernenettet, planlegges, driftes og styres av Telenor.

Piloteringen av fremtiden mobilnett

Etter å ha lansert Skandinavias største 5G-pilot på Elverum, er Telenor allerede i full gang med å bygge 5G i Trondheim.

Siden 2018 har Telenor åpnet 5G-piloter en rekke steder i Norden og Asia. Testingen gjennomføres med flere sentrale nettverksleverandører for å vurdere de ulike tekniske løsningene, samt for å skape en forståelse av hvilke krav Telenor skal stille til det nye 5G-nettet. For øyeblikket tester Telenor 5G på ti steder i Norge, og på utvalgte steder i Danmark, Sverige, Finland, Thailand og Malaysia.

5G-teknologien er en avansert og innovativ teknologi som skaper helt nye muligheter både for folk flest, næringslivet og for samfunnet som helhet.

– Fremtidens mobilnett vil gi nordmenn tilgang til helt nye produkter og tjenester. Med 5G får vi hastighet tilsvarende fiber tilgjengelig over mobilnettet, sier Petter-Børre Furberg. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, fungerende kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900. Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037

Relatert materiale