Gå videre til innhold
Telenor fikk 26.000 forslag til 4G-utbygging

Pressemelding -

Telenor fikk 26.000 forslag til 4G-utbygging

(Fornebu, 23. september 2015) Konkurransen «Vi vil ha 4G» har skapt et landsomfattende engasjement. Telenor har fått inn over 26.000 nominasjoner, og nå offentliggjør selskapet hvilke 57 steder som blir med videre i finalen.

«Vi vil ha 4G» er en konkurranse hvor steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan allikevel kan få 4G. Alle i Norge har kunnet komme med forslag på steder som bør få Telenor-4G, og nå er finalistene trukket ut.

– Responsen har vært fantastisk. Videre 4G-utbygging engasjerer det norske folk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor.
I fjorårets konkurranse ble det kåret ti vinnere landet over, mens Telenor denne gang kårer hele 19 vinnere – én per fylke.

– Folket vet best hvor behovet er størst, og poenget med denne konkurransen er å gi superraskt mobilnett på steder der vi ennå ikke har planlagt å bygge ut, sier Moen.

Jury verdsetter engasjement
Nå offentliggjør Telenor finalistene – tre fra hvert fylke. Og nå begynner kampen mellom de 57 finalistene. Jurymedlem Aksel Lund Svindal kommenterer:

– Som nordmenn flest er også jeg opptatt av god 4G-dekning, det skal ikke bare gå fort i bakken, men også når jeg surfer med mobilen. I denne konkurransen skal jeg og de andre jurymedlemmene se etter engasjement, og jeg håper vi får se noen smarte, kreative og underholdende stunts, sier Lund Svindal. 

Overveldet over folkets respons - se video med Bjørn Ivar Moen og Bjørn Amundsen:

4G i Skjomen
Rune Korneliussen var en av dem som hev seg rundt da Telenor lovte bort 4G-master i forbindelse med Grunnlovsjubileet i fjor. Med et ønske om raskere nett på campingplassen i Skjomen utenfor Narvik, klarte han å mobilisere langt flere enn de 150 innbyggerne som faktisk bor der.

– Vi håper vi får flere lignende historier om steder med stort engasjement. Skjomen er i utgangspunktet et friluftsområde som vanligvis ikke ville blitt prioritert først i 4G-utbyggingen. Gjennom konkurransen oppdaget vi overraskende stor interesse og engasjement for å få 4G i området, selv med få faste innbyggere. Nå nyter de lokale og tilreisende 4G på campingplassen og det naturskjønne friluftsområdet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Kårer vinnerne 5. november
Telenor favner om rollen som dekningsleder i Norge, og bygger mobilnettet med de høyeste hastigheter. Utbyggingen i denne konkurransen og på 4G generelt fra Telenor, skjer med 4G+. Dette gir hastigheter på opptil 300 mbit/s. Telenor har 4G+ i flere enn 260 kommuner, og i løpet av året vil 300 kommuner ha 4G+ fra Telenor.

Hvem som vinner 4G-dekning avsløres torsdag 5. november. Les mer på www.vivilha4G.no. Hver finalist får tildelt sin unike hashtag og gruppeside på Facebook der de kan dele og dokumentere det lokale engasjementet.

Juryen består av Ada Stolsmo Hegerberg (landslagsspiller i fotball, Lyon-proff og målfeiringsspesialist), Aksel Lund Svindal (superalpinist og fartsspesialist), Kjetil Try (administrerende direktør i TRY reklamebyrå, Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Bjørn Ivar Moen (leder for mobildivisjonen i Telenor Norge) og Bjørn Amundsen (dekningsdirektør i Telenor Norge).

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no