Gå videre til innhold
​​​Telenettet bestod uværs-testen

Pressemelding -

​​​Telenettet bestod uværs-testen

(Fornebu, 31. januar 2016) Orkanen Tor førte til en del utfall i telenettet som følge av strømstans. Telenor kan nå opplyse at feilsituasjonen er under kontroll og at mobil- og bredbåndssambandet er oppe igjen de fleste steder.

Det var særlig kystkommunene i Sogn og Fjordane som ble rammet da orkanen Tor slo inn over Vestlandet og Trøndelagsfylkene fredag kveld og natt til lørdag.

Kraftutfall utfordrende
På det meste var flere tusen kunder uten mobil- og bredbånd.

- Kraftutfall har vært vår største utfordring. De fleste av utfallene skyldes dette. Etter hvert som vi har fått strømmen tilbake, er vi nå oppe igjen de fleste stedene, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Telenor gjorde grundige forberedelser i forkant for å begrense skadene av orkanen Tor. Gjennom helgen har de økt bemanningen på kundeservice for å håndtere henvendelser fra kunder, og entreprenørene har satt på ekstra ressurser for å lokalisere og rette feil. På det meste har Telenor sammen med vår entreprenør Eltel Sønnico hatt over 100 personer ekstra for å håndtere skadene etter orkanen Tor.

Nær normalsituasjon
- Jeg er glad for at store deler av nettet vårt nå fungerer som normalt igjen, og at nettet vårt ser ut til å ha bestått orkantesten. sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor. Mye er lært siden Dagmar herjet, både bemanningsmessig og håndtering av kriser. Dette er en av årakene til at ting nå raskt blir normalisert.

- De fleste basestasjonene kom inn igjen da strømmen kom tilbake. Da har de ikke fått andre skader av uværet. Våre basestasjoner er bygget for å tåle harde påkjenninger, og det er betryggende å konstatere at de har bestått testen, sier Amundsen.

Status søndag ettermiddag at det fremdeles er utfall enkelte steder i Hordaland og Sogn og Fjordane. I skrivende stund er 42 basestasjoner ute. Dette er ikke langt unna en normal situasjon.

For nærmere informasjon, kontakt dekningsdirektør Bjørn Amundsen, tlf 900 21 000,
e-post:
bjorn.amundsen@telenor.com

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no