Gå videre til innhold
Teledekning på vei tilbake etter «Ivar»

Pressemelding -

Teledekning på vei tilbake etter «Ivar»

(Fornebu 13.12.2013) Ekstremværet Ivar rammet Nordmøre, Trøndelag og Nordland hardt med orkan i kastene og store materielle ødeleggelser. Så fort været løyet var både Telenor og kraftselskapene ute og startet det omfattende rydde- og feilrettingsarbeidet.

Det er særlig Frøya og Hitra og i sentrale strøk av Trøndelag at ekstremværet Ivar har gjort størst skade.

− I går ved midnattstider så var Møre og Romsdal og deler av Nordland også kraftig berørt av ekstremværet Ivars herjinger, men på grunn av rask og koordinert innsats så er både kraft- og teledekning tilbake i de fleste områdene her. Når det gjelder Trøndelag har vi fortsatt utfordringer med kraftutfall og trær som har falt over ledninger, så her er det fortsatt en del arbeid som gjenstår, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Alle nødnumrene i de berørte områdene har vært oppe siden morgentimene fredag.

Raskere feilretting
Det er særlig Hitra og Frøya som fikk hard medfart da Ivar traff land, og stormens herjinger har videre gjort skade opp Snillfjorden, Orkanger og videre inn mot Trondheim. På strekket fra Hegra mot svenskegrensen og i Selbu, Meldal og Tydalen er det fortsatt til dels store utfall i mobilnettet.  

− Så fort strømtilgangen er tilbake vil vi få større oversikt over hvor store skader «Ivar» har forårsaket, men det vi kan si er at været raskt bedret seg etter stormen, slik at feilrettingen kunne komme raskere i gang nå enn etter ekstremværet «Hilde». Både strømselskapene og Telenor har hatt mannskap ute i natt, og det gjør at strøm og tele nå er på vei inn selv om feilretting i noen områder vil ta tid på grunn av skadeomfanget, sier Amundsen.

Store skader
Telenor har i løpet av natten prioritert samfunnskritisk infrastruktur, og i løpet av morgentimene i dag er det kommunesentrene som prioriteres slik at de hardest berørte områdene får opp kommunikasjonslinjene. På Hitra og Frøya er mobildekningen nå på vei tilbake, mens fasttelefoni fortsatt har en del utfall. Ryddearbeid og feilretting er iverksatt. Det er like fullt viktig å understreke at det fortsatt kan oppstå nye utfall på grunn av skadene i telenettet.  

− Etter et slikt ekstremvær vil det være en del utfall, og det er viktig å følge kommunens og fylkesberedskapens råd og høre på radio for de siste oppdateringer. Vi har satt vår kriseledelse og vi har mange hender i sving for å få utbedret skadene etter «Ivar», og vi håper at både strøm og teledekningen i de berørte områdene raskt vil bedres, sier Amundsen.

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no