Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ta Mobil-lappen med barna

(Fornebu, 8. august 2016) Ny tjeneste fra Telenor skal gjøre det tryggere og enklere for norske barn å ta i bruk sin første mobiltelefon. Mobil-lappen er en leken øvelse laget for barn mellom 8-11 år som enten har eller ønsker seg egen mobil. 

Hva gjør du om noen skriver noe stygt til deg? Hvis et spill er gratis å laste ned, betyr det at det ikke koster noe å bruke det? Dette er noen av spørsmålene som barna må ta stilling til når de «går opp» til Mobil-lappen. Tjenesten skal kartlegge hvorvidt poden er moden nok til å benytte egen mobil.

- Vi har utviklet tjenesten slik at barn kan lære mer om mobilbruk og bevisstgjøres på å ta smarte valg. Mange barn og foreldre har spørsmål og diskusjoner rundt mobilbruk og regler så det kan være fint for voksne å ta testen sammen med barna. Testen inneholder også tips og råd til foreldre i målgruppen, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Ifølge Medietilsynets undersøkelser har omtrent én av tre barn under 8 år tilgang til egen mobiltelefon. Selv om det eksisterer mange råd til foreldre som gir barna sin første mobiltelefon, er det stor etterspørsel etter mer konkrete hjelpemidler.

En sjekkliste
I samarbeid med organisasjonen Barnevakten har Telenor Norge utviklet den nettbasert testen beregnet for barn mellom 8 og 11 år. Den fungerer som en sjekk på at barnet er forberedt på de utfordringene som følger med den første mobiltelefonen.– Dette er på ingen måte en erstatning for den gode samtalen og mobilpraten mellom foreldre og barn, men det er en veldig god sjekkliste for mamma, pappa og barnet som skal snakke seg gjennom det som kan skje så fort barna får direktetilgang til internett rett i hendene sine, sier Svendsen.

Mobilvett: For å bestå Mobil-lappen må barna ta stilling til nett- og mobilvett.

Barnevakten er en foreldreorganisasjon som gir veiledning og råd om barn og medier. Sammen med Røde Kors, Medietilsynet og Telenor står Barnevakten bak Norges største skoleturné Bruk hue, som reiser land og strand rundt for å snakke med 6.- 10. klassinger om nettvett og nettmobbing.

– Mobiltelefonen åpner opp for fantastiske muligheter til kommunikasjon, underholdning og læring. Dessverre kan mobilbruk også by på noen utfordringer, og det er viktig med god informasjon og at man som bruker bevisstgjøres på rettigheter og forpliktelser, og på gode valg for å ta vare på seg selv og andre. gjelder spesielt opplevelser med nettmobbing, svindel og tilnærminger fra andre som ikke vil barnets vel, sier Kjellaug Tønnesen i Barnevakten.

Sikkerhet på nett: mange opplever å motta venneforespørsler fra ukjente personer. Mobil-lappen har som mål å lære barna å beskytte seg selv på nett.

Vil bidra til gode opplevelser

Berit Svendsen er selv mor til barn med egen mobiltelefon, og hun er en sterk pådriver for at de unge skal ha gode mobilopplevelser.

– Vi er Norges største tilrettelegger for tilgang til internett via mobilen. Derfor tar vi ansvar for å skaffe til veie gode verktøy som gjør at foreldre kan lære barna å beskytte seg selv mot de farene som truer, konstaterer sjefen for Telenor Norge.

Testen kan tas via alle plattformer på: www.telenor.no/mobillappen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no