Gå videre til innhold

Pressemelding -

Svarte skjermer uten dekoder fra 18. september

(Fornebu, 5. september 2017) 18. september slukker Canal Digital Kabel de analoge TV-signalene. Da er det norske TV-nettet fulldigitalisert, og gir enda bedre muligheter for nye og bedre tjenester over innholdsportalen T-We.

De fleste av Canal Digital Kabels kunder er allerede brukere av digitale løsninger. Kundene som har tjenester tilknyttet det analoge nettet har fått informasjon om at de må skaffe seg dekoder eller kortleser for integrert digital-TV for samtlige TV-apparater for å få tilgang til tilbudet.

– Når vi nå slukker det analoge nettet, frigjør det mye kapasitet som gir unike muligheter for å tilby mer og bedre innhold over TV-portalen T-We. Én analog TV-kanal tar omtrent like mye plass som fem digitale kanaler, forklarer Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge.

Bekymret
– Vi registrerer at det fortsatt er kunder på landsbasis som sitter på gjerdet og venter, og det bekymrer oss. Vi har sendt brev til både sentrale og kommunale myndigheter og kollektive lag som borettslag og privatpersoner. I tillegg kjører vi rulletekst på TV-skjermen, sier Birgit Bjørnsen.

Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd i Telenor er bekymret for at kunder venter med å gå over på digitale TV-plattformer, og dermed risikerer svarte skjermer når det analoge nettet slukkes.

Må bestille dekoder
Det er tre grupper som må «våkne»; kunder som ikke er tilknyttet et kollektivt lag, kollektive lag som for eksempel borettslag og offentlige myndigheter.

– I den første gruppen er det ofte høy snittalder på kundene, og vi ber derfor barn og barnebarn sjekke om foreldrene eller besteforeldrene har fått nødvendig informasjon og bestilt en dekoder eller en kortleser for integrert digital-TV. Denne kundegruppen, som ikke er tilknyttet en kollektiv avtale, må selv ta kontakt med oss, fortsetter Bjørnsen.

– Canal Digital Kabel har god kontakt med styrelederne i ulike kollektive lag, men der hvor et borettslag ikke ønsker en avtale som inkluderer dekoder, vil det være nødvendig for den enkelte beboer å skaffe dekoder på egenhånd. I tillegg er vi bekymret for at kommuneadministrasjonene ikke reagerer tidsnok og sørger for at institusjoner og aldershjem får en ny løsning i tide, slik at ikke de eldre blir sittende foran svarte skjermer etter 18. september. Samtlige kommuner som blir berørt, har fått brev om dette, sier Bjørnsen.

Vil hjelpe kundene
– Vi vil selvsagt hjelpe kundene våre over på digitale plattformer, og ikke minst presentere muligheter og tjenester som tilbys her. 

– Trenger de hjelp til oppkobling, og ikke har noen som kan bistå, kan de bestille oppkobling. Med en digital dekoder vil kundene få et mangfold av innhold med høy kvalitet samlet på ett sted i T-We, både innhold for barn, sport, filmer og serier som publikum kan se når og hvor de vil, avslutter Birgit Bjørnsen.

Om Canal Digital Kabel-TV
• Canal Digital Kabel-TV (CDK) er en del av Telenor og tilbyr TV og bredbånd til norske husstander basert på ulike fiberbaserte teknologier, under merkevarene Canal Digital Kabel-TV og Telenor. 

• Sammen med Telenor leverer CDK TV-løsninger til 547.000 norske husstander, i tillegg til en rekke bedrifter og virksomheter i privat og offentlig sektor.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 905 15 800, e-post: per-aril.meling@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no