Gå videre til innhold
Superfart i påsken

Pressemelding -

Superfart i påsken

(Fornebu, 7. april 2014) Telenor har nå åpnet 4G i 140 kommuner. I påsken vil Telenors kunder oppleve betydelig bedre dekning, høyere hastigheter og økt kapasitet enten du er på fjellet, i byen eller ved sjøen.

- Telenor satser sterkt på å ha den beste dekningen i hytteområder på mobilt bredbånd, og nå vil over 40 vintersportskommuner ha 4G til påske, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.  Han påpeker at flere av byene og feriestedene langs kysten nå har svært god 4G-dekning.

Bedre ute- og innendørsdekning
I tillegg til andre frekvensbånd bygger nå Telenor 4G i det nye 800 MHz-båndet, og det gir bedre arealdekning og innendørsdekning. 150 stasjoner i 800-båndet er etablert i over 50 kommuner. I de neste ukene vil vi komme med rundt 800 nye stasjoner, sier Amundsen.

De mest populære skianleggene skal ha god utendørsdekning, og de fleste hyttene har også god innendørsdekning, forteller Amundsen, som forventer at Telenors mobilnett vil håndtere trafikkpåtrykket også denne påsken.

- Telenors kunder kan trygt ta med seg sin mobile bredbåndsruter, som støtter både 3G og 4G. Med en ruter fra Telenor kan flere koble seg opp samtidig og surfe på Internett.

Mobilvett
- Selv om Telenor har god mobildekning, kan du ikke stole på at du får dekning overalt hvor du ferdes. La ikke mobiltelefonen være ditt sikkerhetsutstyr verken på fjellet eller sjøen, sier Bjørn Amundsen. Et tips har han imidlertid til alle brukerne: 

- Hvis nettet til din mobiloperatør ikke fungerer, kan du ringe nødnummer 112 via nettet til en annen operatør (hvis det nettet fungerer). Slå da av telefonen, ta ut SIM-kortet, slå på telefonen igjen og ring 112.

Surf trygt i utlandet
- Skal du til utlandet, kan du trygt ta med deg nettbrettet og mobilen. Vi anbefaler våre privatkunder å aktivere Feriesurf EU, sier leder for Mobil i Telenor, Bjørn Ivar Moen. Her kan man enten bestille døgn- eller ukespakke for å ha kontroll på feriesurfingen. Tjenestene kan benyttes i alle EU/EØS-land. 

-Skal du utenfor EU, anbefaler vi Feriesurf Utenfor EU, sier Moen. Tjenesten kan benyttes i Brasil, Russland, USA, Thailand, Tyrkia og Sveits. Han oppfordrer imidlertid alle kundene å sjekke mobilprisene til landet de skal reise til.

- Som Telenor-kunde vil du betale samme pris i utlandet til alle de ulike operatørene, og Telenor varsler deg når du nærmer deg kr 500 i databruk, sier Moen, og legger til at du må samtykke om databruken skal fortsette.

Hell i uhell
- Skulle du miste mobilen på fjellet eller i sjøen eller i utepilsen, er det et godt tips å ha lagret informasjonen i «skyen», sier Moen. 

Alle Telenor-kunder har tilgang på tilleggstjenesten Min Sky der du kan lagre dine bilder. Sender du en SMS til 1999, så er tjenesten tilgjengelig for deg.

For ytterligere kommentar, kontakt: 

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør Telenor, tlf 900 21 000

Anders Krokan, informasjonssjef Telenor, tlf 952 09 037
Kommuner med 4G dekning:
AKERSHUS 
ASKER
AURSKOG-HØLAND
BÆRUM
EIDSVOLL
FET
FROGN
LØRENSKOG
NES-AKERSHUS
NESODDEN
NITTEDAL
OPPEGÅRD
RÆLINGEN
SKEDSMO
SKI
SØRUM
ULLENSAKER
VESTBY
ÅS

AUST-AGDER
 
 ARENDAL 
 BYKLE 
 GRIMSTAD 
 LILLESAND
 RISØR 
 TVEDESTRAND 

BUSKERUD
 
DRAMMEN
FLESBERG
GOL
HEMSEDAL
HOL
HOLE
KONGSBERG
KRØDSHERAD
LIER
MODUM
NEDRE EIKER
NES-BUSKERUD
NORE OG UVDAL
RINGERIKE
RØYKEN
SIGDAL
ØVRE EIKER

FINNMARK 
 ALTA 
 KVALSUND 

HEDMARK 
 ELVERUM 
 HAMAR 
 RINGSAKER 
 STANGE 
 TRYSIL 

HORDALAND 
 ASKØY 
 BERGEN 
 KVAM 
 OSTERØY 
 SAMNANGER
 STORD
 TYSNES 
 ULLENSVANG 
 VOSS

MØRE OG ROMSDAL 
AVERØY
GISKE
SMØLA
STRANDA
SYKKYLVEN
ÅLESUND

NORDLAND 
BODØ
HADSEL
HAMARØY
NARVIK

NORD-TRØNDELAG 
FLATANGER
LEVANGER
NAMSOS
STJØRDAL

OPPLAND 
GAUSDAL
GJØVIK
LILLEHAMMER
NORD-AURDAL
NORD-FRON
RINGEBU
SEL
SØR-FRON
VANG
ØYER
ØYSTRE SLIDRE
 
OSLO 
OSLO

ROGALAND
 
GJESDAL
HAUGESUND

KARMØY
KLEPP
RANDABERG
SANDNES
SOLA
STAVANGER
VINDAFJORD

SOGN OG FJORDANE 
 EID 
 FØRDE 
 LÆRDAL 

SVALBARD 
 SPITSBERGEN 

SØR-TRØNDELAG 
BJUGN
HITRA
MALVIK
OPPDAL
RENNEBU
TRONDHEIM
TYDAL
ØRLAND

TELEMARK 
 BAMBLE 
 DRANGEDAL 
 KRAGERØ
 KVITESEID 
 NOTODDEN 
 PORSGRUNN 
 SKIEN 
 TINN
 VINJE 

TROMS 
 HARSTAD 
 LENVIK 
 TROMSØ

VEST-AGDER 
KRISTIANSAND
KVINESDAL
LINDESNES
MANDAL
SIRDAL
SØGNE

VESTFOLD 
HOLMESTRAND
HORTEN
LARVIK
NØTTERØY
SANDEFJORD
SANDE-VESTFOLD
STOKKE
SVELVIK
TJØME
TØNSBERG

ØSTFOLD 
FREDRIKSTAD
HALDEN
HVALER
MOSS
RAKKESTAD
RYGGE
RØMSKOG
RÅDE
SARPSBORG

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no