Gå videre til innhold
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen har de siste sju ukene kjørt gjennom alle landets fylker og målt kvaliteten i mobilnettet. Det var 25. gangen Amundsen var på dekningsturné.
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen har de siste sju ukene kjørt gjennom alle landets fylker og målt kvaliteten i mobilnettet. Det var 25. gangen Amundsen var på dekningsturné.

Pressemelding -

Stadig bedre 4G-dekning – men ennå noen hull som må tettes

(Oslo 15. november 2019) Telenors mobilnett er bedre enn noensinne, men fremdeles er det noen dekningshull som må tettes. Dette er konklusjonen etter at dekningsdirektør Bjørn Amundsen de siste sju ukene har kjørt gjennom alle landets fylker og målt kvaliteten i mobilnettet. Det var 25. gangen Amundsen var på dekningsturné. 

Telenor Norge investerer årlig rundt fire milliarder kroner for å sikre god mobil- og bredbåndsdekning. Innen utgangen av 2022 er det over 100 år gamle kobbernettet avviklet. Da er det ekstra viktig at dekningshullene tettes, og at fiber rulles ut for å gi kobberkundene et bedre alternativ enn de har i dag.

– Mobilnettet blir stadig viktigere for kundene. De ønsker å være på nett uansett hvor de ferdes. Mobildekning har blitt et være eller ikke være for privatpersoner, næringsliv og offentlig virksomhet.

Snakker om modernisering

Derfor har Bjørn Amundsen på jubileumsturneen brukt mye tid på å snakke med ordførere, rådmenn, næringsliv og privatkunder for å få innsikt i hvor mobildekningen må forbedres.

– Vi gjør et kjempeløft for kundene våre når vi erstatter kobbernettet med mobil og fiber. Jeg vet hvor mye den gode gamle fasttelefonen betyr for mange av våre kunder, og da er det viktig at kundene får nye løsninger som er bedre enn de gamle. Vi jobber svært tett opp mot kommunene for å være sikre på at vi bygger dekning på de riktige stedene, sier Amundsen.

De foreløpige analysene av målingene i høst viser at Bjørn Amundsen hadde svært god 4G-dekning på 88 prosent av den drøyt 15.000 km lange strekningen som ble tilbakelagt.

– Dette er et tall som inkluderer en rekke ganske øde strekninger og tuneller, og jeg må si meg fornøyd med dette, sier Amundsen.

Nedenfor kan du se dekningsdirektøren oppsummere utviklingen de 25 siste årene.

   

Skal fortsette å bygge dekning

Samtidig legger han ikke skjul på at det er problemområder.

– Vi har en del tuneller uten god dekning langs E39 på sørsiden av Sognefjorden. Her jobber vi på lag med Vegvesenet og bygger 4G når de oppgraderer tunellene. Også i andre områder landet rundt må vi erkjenne at dekningen ikke er god nok. Derfor skal vi fortsatt investere tungt i mobilnettet i årene som kommer.

Amundsen kan nå se tilbake på 25 år på veien for å måle mobildekningen.

– Utviklingen har vært revolusjonerende. Da jeg startet systematisk dekningsmåling i 1994 var den gode gamle fasttelefonen i de fleste hjem. Mobiltelefonen var ren luksus for de få. Og mobildekningen var deretter. Vi hadde stort sett dekning i byer og tettsteder. Nå er situasjonen en annen. Mobiltelefonen er blitt allemannseie, og

Forventningene til god mobildekning der du bor og ferdes er blitt et folkekrav, ikke bare GSM med tale og SMS, men 4G med kapasitet til å utføre alle tjenester via mobilen.

For ytterligere informasjon om dekningen der du bor, kontakt

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no