Gå videre til innhold
Slik tar du vare på 17. mai-bildene

Pressemelding -

Slik tar du vare på 17. mai-bildene

(Fornebu 14. mai 2014) Aldri før har nordmenn tatt så mye bilder med smarttelefon og nettbrett som nå. Mai er årets fotomåned med konfirmasjoner, 17. mai, russefeiring, og bryllup og med enkle grep kan du sikre familiens festbilder – før det er for sent.

- Flere har opplevd det forferdelige øyeblikket å få mobilen ødelagt, mistet eller frastjålet, og verdifulle bilder med stor affeksjonsverdi har gått tapt for alltid. Derfor er det så viktig å ha lett tilgang på sikre lagringstjenester. Vi opplever at flere nå har fått øyene opp for dette, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Mobile i Telenor Norge.

Slik sikrer du minnene for livet
Gode råd er dyre når du er så uheldig å få mobilen stjålet eller opplever at harddisken på PC-en streiker, enten årsaken er eldre utstyr eller ulykker som brann eller vannskade. Mye kan gjenopprettes, men de fleste har opplevd ikke å finne tilbake til bilder eller filmer fra viktige markeringer i livet.

- Vårt råd er rett og slett: Ikke å la blinkskuddene ligge på mobiltelefonen, PC-en eller nettbrettet for lenge. Du risikerer at de gode minnene går tapt hvis du mister, blir frastjålet eller får ødelagt maskinvare. For å gardere deg mot uhell kan en sikker skytjeneste være et godt alternativ, sier Moen.

Behovet for sikker lagring
Telenor lanserte tidligere i år skylagringstjenesten Min Sky. På tre måneder har flere enn 50.000 kunder tatt i bruk tjenesten, og over 46 millioner filer er nå lagret i skyen. Statistikken så langt viser at iPhone-brukere er noe flinkere enn de som benytter Android til å lagre bildene i skyen. Og kvinner er litt ivrigere enn menn til å lagre bilder.

Behovet for skytjenester har tatt av etter at salg og bruk av smarttelefoner og nettbrett har eksplodert de siste årene.  I begynnelsen av 2014 hadde hele 81 prosent av Norges befolking smarttelefon og 58 prosent nettbrett, ifølge tall fra TNS Gallup.

- Utviklingen av smartmobiler med svært gode kameraer har gjort oss alle til ivrige fotografer. Nå går vi inn i en høysesong for bilder og film med konfirmasjoner, 17. mai, russetid, korpsmusikk og skoleavslutninger. Dette er bilder som vi ønsker å ta vare på resten av livet, og da er det viktig at de lagres forsvarlig, sier Moen. 

Bildenes sosiale liv
Facebook, Instagram og Snapchat gjør at vi i stor skala deler bilder av store og små anledninger med familie, venner og kjente. Facebook hadde i 2013 størst daglig dekning av alle mediekanaler med 65 prosent. 17 prosent bruker Snapchat og 16 prosent er daglig på Instagram, ifølge TNS Gallup.

- Bildene våre lever sine sosiale liv på flere ulike tjenester. Å ha trygghet for at de er samlet på ett sted blir stadig viktigere når medievanene utvikler seg og man tar i bruk nye tjenester. Det ser vi blant annet på populariteten Min Sky har, sier Moen.

 

Min Sky

  • Bilder og andre filer krypteres slik at de blir uleselige for andre før de sendes fra mobil, PC eller nettbrett. I tillegg er alt du lagrer i Min Sky beskyttet av ditt personlige brukernavn og passord.
  • Hvor mye lagringsplass bildene tar avhenger av oppløsningen på kamera. I gjennomsnitt er det plass til ca. 400 bilder pr. GB. Per 13. mai 2014 var det lagret nærmere 95 TB (95.000 GB) i Min Sky.
  • Husk at lagring på en fysisk enhet som PC, minnepinne eller ekstern harddisk innebærer en risiko hvis det skulle skje noe uforutsett som brann, vannskader eller tyveri.
  • Har du mobilabonnement hos Telenor kan du aktivere Min Sky ved å sende en SMS til 1999 og laste ned appen.
  • Har du bredbånd, last ned Min Sky. Logg deretter inn på Mine sider og få din inkluderte lagringsplass.
  • Har du Mobilt Bredbånd, last ned Min Sky. Logg inn på Mine sider og få din inkluderte lagringsplass.

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no