Gå videre til innhold
Brede Nielsen, IT-direktør i Avinor (t.v.) ser frem til resultatet av samarbeidsavtalen med Telenor, her representert ved Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet. (Foto: Martin Fjellanger)
Brede Nielsen, IT-direktør i Avinor (t.v.) ser frem til resultatet av samarbeidsavtalen med Telenor, her representert ved Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet. (Foto: Martin Fjellanger)

Pressemelding -

​Skal øke digitaliseringstakten på norske flyplasser

(Fornebu, 5. desember 2017) Telenor og Avinor har signert en ny avtale som skal sørge for at norske flyplasser øker bruken av analytics og sensorbaserte teknologier for ytterligere å digitalisere komplekse flyplassoperasjoner.

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge, og forvalter store bygningsmasser, et stort antall kjøretøy og maskiner. Komplekse operasjoner skal gå som smurt og nå går Avinor et skritt videre med sitt store digitaliseringsløft.

– Vi tror mer bruk av analytics og sensorbaserte teknologier vil kunne gjøre mye for vår drift. Alt dette krever kommunikasjonsteknologi og der er Telenor en av våre viktigste samarbeidspartnere, sier Brede Nielsen, IT- direktør i Avinor.

5G og kunstig intelligens
Telenor er tildelt kontrakten om å levere telefonitjenester (fast og mobil) med tilhørende utstyr, samt å bringe Avinor inn i fremtiden med tjenester som mobility analytics, 5G og kunstig intelligens.

– Det er utrolig viktig for oss å ha en så profesjonell kunde som Avnior som krever det aller beste og som også er med på å utvikle våre tjenester innen innovasjon videre med nye bruksområder. Vi gleder oss til å sette i gang med innovative prosjekter sammen med Avinor, sier Ove Fredheim, direktør for bedriftsmarkedet i Telenor Norge.

Bedre kundeopplevelser
Flyplasser innebærer mange komplekse aktiviteter, og Avinor spiller en nøkkelrolle i å få alle aktørene til å samhandle best mulig sammen.

– Fra du kommer til flyplassen til du går på flyet er det mange systemer som skal kommunisere med hverandre. Informasjonsflyten er utrolig viktig og vi ser frem til å kunne benytte sensorer og store datamengder for å gjøre flyplassene enda smartere og kundeopplevelsen bedre, sier Nielsen.

Avtaleperioden er på to år med mulighet for seks års forlengelse med oppstart 1. januar 2018.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Kristian Løksa, kommunikasjonssjef i Avinor-konsernet
Tlf: 918 15 614, e-post: kristian.loksa@avinor.no  

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3800 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no