Gå videre til innhold
Mobildekning tilbake etter sjøkabelbrudd i Nordland

Pressemelding -

Mobildekning tilbake etter sjøkabelbrudd i Nordland

(Oslo 28. mai 2014) Et ras ved Hemnesberget i Nordland tirsdag morgen førte til et sjøkabelbrudd som førte til noe redusert dekning i enkelte områder rundt Rana og Hemnes. Raset førte til brudd på to sjøkabler som ligger i fjorden, brudd som kun kan repareres ved hjelp av kabelskip.

- Kabelskipet er på vei, og vi forventer at det er fremme rundt midnatt natt til torsdag. I mellomtiden jobber entreprenører med å legge om trafikken i området slik at dekningen blir styrket. Flere områder har allerede fått bedre dekning på grunn av dette arbeidet, sier Kristine Meek, leder for eksternkommunikasjon i Telenor Norge.

Klokken 18:45 onsdag ettermiddag kunne Telenors operasjonsleder rapportere at mobildekningen hadde kommet tilbake i området på grunn av trafikkomleggingen.  

Med det samme skipet er på plass vil dykkere begynne å undersøke bunnen og den skadde kabelen slik at kabelskipet kan begynne skjøtearbeidet. Dette arbeidet vil kunne ta noe tid.

- Vi håper at den første kabelen blir fikset torsdag kveld og det vil bedre dekningen noe. Vi vil deretter raskt jobbe videre med kabel nummer to. Men før dykkere har fått undersøkt skadeomfanget nærmere er det vanskelig å gi eksakt rettetidspunkt, sier Meek.

Kabelbruddet førte til noe utfall på 2G trafikk i Træna, Rana, Saltdal, Meløy, Rødøy, Lurøy, Leirfjord, Hemnes. Det er 3G og 4G dekning på de flere av disse områdene. Dette gjør at flere hadde god mobildekning, selv om 2G nettet var noe redusert.

Entreprenører har også jobbet med å rute om trafikk i løpet av dagen slik at dekningen langs E6 nord for Rana er betraktelig bedre onsdag enn tirsdag.

Raset har også ført til enkelte feil på bredbånd i Leirfjord, Hemnes og Vefsn, samt fasttelefoni i Vefsn. Kunder som har leide samband av Telenor kan også være berørt av kabelbruddene.

- Vi beklager ulempene denne feilsituasjonen skaper for våre kunder, men når det går ras vil det kunne ha konsekvenser for infrastruktur som i dette tilfellet. Siden vi har 3G og 4G i området kan man forsøke å oppsøke områder med dekning ved å sjekke vårt dekningskart, sier Meek.

Om noen trenger å ringe nødnummer når det ikke er dekning i et område kan man ta ut SIM-kortet fra mobilen for å ringe 112. Mobilen vil da søke etter dekning hos andre operatører i området. Dette gjelder ikke 110 eller 113.  Telenor vil komme tilbake med mer informasjon så snart kabelbruddet er reparert.

For nærmere informasjon:

Kristine Meek
Leder eksternkommunikasjon
Telenor Norge
Tlf.: (+47) 918 85 405
E-post: kristine.meek@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no