Gå videre til innhold
Sjakk-kongen sendte datatrafikken i været

Pressemelding -

Sjakk-kongen sendte datatrafikken i været

(Fornebu, 3. desember) Verdensmester Magnus Carlsen gjorde nordmenn alt annet enn matt. Interessen for sjakkspillerens spennende VM-duell var stor.

Telenor registrerer at nordmenns datatrafikk på mobil og nettbrett var langt høyere de dagene Magnus Carlsen spilte sine sjakkpartier mot utfordrer Viswanathan Anand.

– Forrige måned hadde vi mange dager med mindre topper. Disse er sammenfallende med de dagene Magnus Carlsen spilte, og datatrafikken er da cirka 20 prosent høyere enn normaltrafikk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobildivisjon.

TV-en i lomma
På enkelte dager var 4G oppe i hele 57 prosent andel av totaltrafikken i mobilnettet.

– Det ble spilt sjakk-VM på nøyaktig samme tidspunkt for et år siden også. Da var 4G-trafikken i nettet på kun 18 prosent, men allerede da så vi tydelig at nordmenns sjakkinteresse drev trafikken opp. I dag, når andelen 4G er blitt 57 prosent og det er blitt normalt å se TV på mobilen, vil nok slike hendelser gi mindre utslag i trafikken i framtiden fordi kundene allerede er på nett, og bare «bytter kanal», sier Moen.

– Dette er dessuten en god indikasjon på at 4G-dekningen nå er meget god over hele Norge, og at ny og forbedret infrastruktur med storstilt utbygging av 4G gjør nordmenns TV-vaner mer dynamiske, forklarer Moen.

Sport er en trafikkdriver
Telenor har også tidligere registrert at spennende sportsbegivenheter driver opp trafikken. Både under årets VM-sluttspill i fotball og OL i Sotsji ble det avviklet rekordstore mengder datatrafikk.

– Andelen daglig TV- og videostrømming økte fra 33 til 45 prosent under OL, og vi så en tilsvarende trend under VM i Brasil, forteller Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com  

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no