Gå videre til innhold
Kontrskjæret får storinnrykk under VM i fotball. Telenor bygger derfor ekstra mobildekning. Bildet er fra EM i 2016. Foto: Martin Fjellanger
Kontrskjæret får storinnrykk under VM i fotball. Telenor bygger derfor ekstra mobildekning. Bildet er fra EM i 2016. Foto: Martin Fjellanger

Pressemelding -

Sikrer fart og dekning i festival-Norge

(Fornebu, 8. juni 2018) Telenor har forberedt mobilnettet for en aktiv sommer ved å gi bedre 4G-kapasitet til festivaler og populære turistmål landet rundt. Se lista nederst.

Telenor fortsetter med 4G-oppgaderingen av mobilnettet. For å møte kundenes behov gjennom sommeren, prioriterer Telenor i tillegg utvalgte turistmål og feriesteder der vi erfaringsmessig vet det er behov for ekstra stor kapasitet

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge understreker hvor viktig mobilnettet er for festivaler og mindre steder som i turistsesongen får mangedoblet innbyggertallet.

– Smarttelefonen er blitt allemannseie og kundene ønsker tilgang til et raskt nett nær sagt uansett hvor de ferdes. Økende bruk av sosiale medier som Snap og Facebook setter også nye krav til hastighet. Samtidig er et robust mobilnett avgjørende for at lokalt næringsliv skal kunne betjene kunder i høysesongen, sier Amundsen.

Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo er blant festivalene som får ekstra mobildekning i år. Foto: Caroline Lunde

Krevende å bygge dekning overalt
Trafikken flytter seg sommertid fra storbyene til ferieområdene. Dekningsdirektøren medgir at det ikke alltid er like lett å bygge dekning der turistene ferdes. Eksempler på dette er Hvaler, Hvasser og Sørlandet, spesielt fra Risør til Mandalsregionen.

– En del av turistattraksjonene befinner seg langt utenfor allfarvei, og ofte uten strømtilførsel. Da er det vanskelig å levere mobildekning. Et eksempel på dette er deler av veien mellom Norddal og toppen av platået ved Trollstigen i Geiranger. Men dette er heldigvis unntakene. Stort sett har vi svært god dekning landet rundt, understreker Amundsen.

Tid for festivaler
Sommertid er festivaltid. Når mange mennesker samles på et begrenset område krever dette ekstra mobilkapasitet.

– Telenor vet hvor viktig det er med god mobildekning på festivalene. Dette gjelder både for arrangører og festivaldeltakere. Derfor har vi rigget ekstra mobilkapasitet på over 50 forskjellige arrangementer over hele landet, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen, men legger til at er praktisk umulig å utvide kapasiteten for alle som ønsker det.

Dette er et utvalg av de steder Telenor rigger opp ekstra mobilkapasitet.
Listen er ikke komplett, men et utvalg av de største arrangementet som krever oppgraderinger.

Eventnavn Sted
Arendalsuka Arendal
Parkenfestivalen Bodø
Norsk countrytreff Breim, Gloppen
Jakt- og fiskedagene Elverum
Arctic Race of Norway Finnmark
Idyllfestivalen Fredrikstad
Glommafestivalen Fredrikstad
Skral Festival Grimstad
A-ha-konsert Hamar
Kongesberg Jazzfestival Kongsberg
Palmesus Kristiansand
Circus Ravnedalen Kristiansand
Sting-konsert Kristiansund
Midnattsrock Lakselv
Stavernfestivalen Larvik
Birkebeinerrittet Lillehammer
Byfest Lillestrøm Lillestrøm
Dyrskuen Lyngdal Lyngdal
Skalldyrfestivalen Mandal
Verket Mo i Rana
Treungen festival Nissedal
Sluserock Nome
Rakfiskfestivalen Fagernes Nord-Aurdal
Countryfestivalen Vinstra
Rondaståk Nord-Fron
Notodden Bluesfestival Notodden
Fotball-VM Kontraskjæret Oslo
VG-lista Topp20 Rådhusplassen Oslo
Oslo Sommertid Voldsløkka Oslo
Guns N’Roses Valle Hovin Oslo
Norway Cup Ekebergsletta Oslo
Øyafestivalen Tøyenparken Oslo
Trebåtfestivalen Risør
Gatebil hovedtreff Rudskogen Østfold
Dyrskuen i Seljord Seljord
Countryfestivalen Skjåk Skjåk
Fosshaugane Sogndal
VG-lista Topp20 Trondheim Trondheim
Pstereo Trondheim
Trondheimrock Trondheim
Skjærgårds Music & Mission Festival Risøya Tvedestrand
Tysnesfest Tysnes
Slottsfestivalen Tønsberg
Vinjerock Vang
Voss Cup Voss
Verdenscupen orientering Østfold
Trollrock Øystre Slidre
Ålesund Live Ålesund
Solørmartn Åsnes

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no