Gå videre til innhold
Økt hastighet for en kvart million bredbåndskunder

Pressemelding -

Økt hastighet for en kvart million bredbåndskunder

(Fornebu, 16. oktober 2014) Telenor oppgraderer bredbåndsnettet, og kan nå tilby rundt 250000 kunder høyere hastigheter også over kobbernettet. I praksis innebærer dette at stadig flere kunder kan få bredbånd med hastigheter på over 20 Mbit/s.

Samtidig som det legges fiber, er internettilgang via DSL (bredbånd via kobbernettet) en av bærebjelkene i Telenors bredbåndstilbud. Derfor har Telenor gjort store investeringer i ny teknologi i kobbernettet.

En halv million på kobberbredbånd

- Vi har mer enn 500.000 kunder på DSL i privat- og bedriftsmarkedet, og blant disse er breddebehovet stadig økende. Derfor er det svært gledelig å melde at vi kan tilby høyere hastigheter for rundt 250000 kunder over hele landet, sier Terje Foyn Johannessen, direktør for bredbånd og telefoni i Telenor.

Telenor er den bredbåndsleverandøren som tilbyr internett i alle landets fylker, og er med det Norges største bredbåndsleverandør.

- Investeringene vi gjør og  har gjort i ny teknologi i telenettet gjør at stadig flere kunder kan få hastigheter på over 20 Mbit/s i kobbernettet, fortsetter Foyn Johannessen.

- Hvis vi ser på kunder med fibertilknytning, har rundt 50 prosent av disse valgt et abonnement med en bredbåndshastighet på mellom 10 – 30 Mbit/s. Hastighetene vi nå kan tilby over kobbernettet dekker altså behovet for de fleste.

Nye bredbåndsabonnement
- Som et resultat av økte hastigheter på kobbernettet endrer vi nå abonnementstilbudene til kundene, og øker farten til 50/15 på vårt toppabonnement, sier telefoni- og bredbåndssjefen. De nye produktene er BB 5, BB10, BB20/2, BB30/10 og BB50/15, og det vil være gode tilbud på abonnementspakkene.

Bedre stabilitet og økt rekkevidde 
VDSL-teknologi gir mer stabile linjer og lengre rekkevidde sammenlignet med et tilsvarende hastighetsprodukt levert over ADSL-teknologi.

- Et annet viktig poeng er at VDSL gir økte opplastingshastigheter, noe som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester, sier Foyn Johannessen.

-Mens det har vært vanlig i DSL-markedet å selge ADSL-produkter med hastighet «opptil» 20 Mbps, har i praksis svært få kunder oppnådd denne hastigheten, fortsetter Foyn Johannessen. Telenors beregninger viser at mellom 80 og 90 prosent av de som er innenfor rekkevidden av et VDSL 20Mbit/s-produkt, kan få forventet hastighet.

Strømmingen øker kraftig
Ferske tall viser at 60 prosent av all trafikk i Telenors bredbåndsnett går til strømming av TV og film, og når to eller flere bruker Internett samtidig så deles også båndbredden mellom dem som er på nett. For at en familie på fire skal strømme samtidig, bør man ha en linje som gir en hastighet på 20 Mbit/s.

-Med de hastighetene som nå tilbys vil du få en god opplevelse med tv- og videostrømming og opplastning av bilder til skyen, også når flere deler på linjen, avslutter Foyn Johannessen.

For å sjekke om du kan oppnå høyere hastighet på ditt bredbånd, må du logge inn på telenor.no  eller ta kontakt med kundeservice på 05000. De nye bredbåndsproduktene er tilgjengelige fra 15. oktober. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Birgit Bjørnsen, Markedsdirektør Telefoni og Bredbånd i Telenor Norge, tlf 90579310
Per Aril Meling, informasjonssjef Telenor Norge, tlf 90515800

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no