Gå videre til innhold
Ny mobil til jul? Ikke kast den gamle!

Pressemelding -

Ny mobil til jul? Ikke kast den gamle!

(Fornebu, 1. januar 2014) Ny mobiltelefon er en populær julegave i Norge, men hva gjør vi med den gamle telefonen vår? Telenor hjelper deg å resirkulere den.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Telenor svarer hele 74 prosent av de spurte over 18 år at de har én eller flere mobiltelefoner liggende hjemme som de ikke bruker. En av tre har mer enn to ubrukte mobiler hjemme.

– Totalmarkedet for mobiltelefoner i desember antas å være på rundt 200.000 enheter. Det sier også noe om hvor mange mobiltelefoner som pensjoneres til roteskuffen i romjula. Heldigvis er det nettopp gamle mobiltelefoner vi ønsker oss her i Telenor. Gjennom vår returordning kan vi gi fjorårets julegaver nytt liv gjennom resirkulering eller gjenbruk, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

Siden 2009 har Telenor samlet inn nesten 500.000 mobiltelefoner gjennom returordningen ”Brukt mobil, nye muligheter”. Dugnaden for å samle inn brukte mobiler er unik og den største innsamlingen av brukte mobiltelefoner i Norge gjennom tidene. Innsamlingen foregår hos bedrifter, privatpersoner, i Telenorbutikken og via Norges idrettsforbund.

Idrettslag samlet inn 20 tonn med mobiler
Blant de største innsamlerne av brukte mobiler er norske idrettslag gjennom Telenors avtale med Norges Idrettsforbund (NIF). Klubber organisert gjennom NIF kan samle inn brukte mobiler, og for hver mobil de klarer å samle inn mottar klubben 35 kroner. Hver mobil veier i snitt 200 gram og bare i 2013 har norske idrettslag samlet inn 20 tonn eller nærmere 100.000 mobiltelefoner.

– Dette er en fin måte for idrettslagene å tjene noen ekstra kroner. Folk kan støtte sitt idrettslag ved å levere inn sin telefon, samtidig som de kan være sikre på at telefonen blir resirkulert eller destruert på en sikker måte, sier Svendsen.

Gjenbruk skaper nye muligheter
Mobilene som fortsatt kan brukes får innholdet slettet på en sikker måte. De som ikke kan gjenbrukes sendes i lukket beholder til godkjent gjenvinning i Norge. Svendsen mener det er  uante fordeler for samfunnet ved å samle inn gamle telefoner via dette programmet.

– Gjenbruk skaper nye muligheter for mennesker i nye markeder og reduserer belastningene på miljøet gjennom forsvarlig resirkulering. Overskuddet fra programmet går i sin helhet tilbake til norsk idrett og lokale miljøinitiativ, avslutter Svendsen.

Alle kan bestille en ferdigfrankert returkonvolutt for sine gamle mobiltelefoner her.

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no