Gå videre til innhold
Leder for mobil Bjørn Ivar Moen, forretningsleder for kommunikasjonstjenester Siv Bayegan og teknologidirektør Magnus Zetterberg demonstrerte SMS+. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)
Leder for mobil Bjørn Ivar Moen, forretningsleder for kommunikasjonstjenester Siv Bayegan og teknologidirektør Magnus Zetterberg demonstrerte SMS+. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

Pressemelding -

Nå kommer SMS+

(Fornebu, 23. juni 2017) Videosamtale, posisjonsdeling, gruppemeldinger og chat; slik blir din nye mobilhverdag med SMS+.

Sammen med Google kommer nå Telenor med en helt ny form for IP-baserte tekstmeldinger. Navnet på den nye løsningen er SMS+.

– SMS+ baserer seg på Rich Communications Services (RCS) og vil snu om på nordmenns forhold til tekstmeldinger. SMS+ forener det tradisjonelle SMS-formatet med deling av innhold som høykvalitets video, bilder, filer og lydmeldinger. For oss som mobiloperatør er RCS en ny mulighet til å levere spennende løsninger av høy kvalitet, sier teknologidirektør Magnus Zetterberg.

Automatisk tilgjengelig
SMS+ gjør det også mulig å chatte med én eller flere personer hvor du kan se status for meldingen (skriver/sendt/mottatt/lest), i tillegg til å dele kartposisjoner og filer.

– Dette er en unik tjeneste som tilfører helt nye mobilopplevelser ut over ordinær SMS - på tvers av mobiltelefoner og nettverk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

SMS+ vil bli automatisk tilgjengelig for kundene som en naturlig del av deres mobilabonnement – kun begrenset av mobiltelefonens egenskaper. Foreløpig er det nyere telefonmodeller fra Sony, Samsung og Huawei som støtter SMS+.


– Det vil på sikt ikke være behov for å laste ned en app eller installere tjenesten. Kundene vil oppleve dette som en såkalt «green button experience» og kan ta i bruk tjenesten umiddelbart, men begge parter som er i dialog må ha tilgang til SMS+ for å bruke tjenesten, sier Moen. 

Han påpeker at dersom kunden ønsker å ta tjenesten i bruk allerede nå i den tidlige fasen før den aktiveres på deres telefon, kan de gjøre dette ved å laste ned Android Messages fra Google Play.

Mange muligheter
RCS-teknologien vil åpne for mange muligheter også for bedriftsmarkedet, da det med SMS+ vil bli mulig å sende visuelle meldinger til kunden, men da med direkte Call to Action-knapper (CTA) i selve meldingen.

RCS er en teknologi som er utviklet av bransjeorganisasjonen GSMA.

– Det er avgjørende at teknologien får størst mulig utbredelse blant mobiloperatørene for at kundene skal ha mest mulig glede av den. Vi jobber nå med å gi blant annet tale en helt ny dimensjon med RCS. Det fins veldig mange muligheter innenfor RCS-teknologi, og det er spennende tider i vente, sier Moen.

Fakta om SMS+

  • SMS+ baserer seg på Rich Communications Services (RCS), som er en standard utviklet i regi av den globale interesseorganisasjonen for mobilnettoperatører (GSMA).
  • SMS+ innebærer sømløs kommunikasjon med andre RCS-støttede mobiltelefoner. Capability Discovery i klienten (som iMessage) finner ut hvilken funksjonalitet brukerne har felles.
  • SMS+ er gratis. Kunden betaler kun for dataforbruk.
  • Tjenesten fra Telenor er levert i samarbeid med Google.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Fungerende kommunikasjonsdirektør Områder: Mobil 952 09 037

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no