Gå videre til innhold

Pressemelding -

Musikk gjør comeback på TV

(Oslo 1. april 2016) TIDAL satser tungt på norsk innhold og har bidratt til å gjenopplive musikkvideoen med sitt videobibliotek. Canal Digital Kabel-TV (CDK) og TIDAL inngår nå ny samarbeidsavtale som bringer norsk teknologi, norsk innhold og en spennende videosatsing inn i stua til en halv million nordmenn.

Alle CDK-kunder har kostnadsfri tilgang til TIDALs (tidligere WiMP) musikkbibliotek med over 40 millioner låter og mer enn 130.000 videoer i alle sjangere. Nå får de også tilgang til TIDAL på mobilen, i tillegg til en sterkt forbedret musikkopplevelse på TV-boksen.

– Vi har vært partner med TIDAL helt fra de startet som WiMP, og har sett at nordmenn verdsetter tjenesten høyt. Nå har TIDAL utviklet en ny app for dekoderen vår som gjør det enklere å navigere i innholdet. Den nye appen gir også mulighet til å se videoer og konsertopptak fra sofakroken, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor, som Canal Digital Kabel er en del av.

Avtalen ble undertegnet på Fornebu tidligere i år av administrerende direktør i TIDAL, Jeff Toig og Birgit Bjørnsen.

Se høyoppløselige bilder under relatert

Titusenvis av musikkvideoer
TIDALs videobibliotek vokser fortløpende og inneholder så langt over 130.000 musikkvideoer og eksklusive konsertopptak fra hele verden.

Kunder kan velge mellom anbefalte video-spillelister laget av TIDAL eller lage egne spillelister med sine favorittartister, og kan dermed i praksis sette sammen sin egen musikkanal på TV-en i stua.

Populært norsk innhold
I 2015 var 43 prosent av de mest spilte albumene i TIDAL norske, mens 36 prosent av de mest spilte låtene var norske. Dette er en klar økning målt mot 2014, hvor norskandelen var 36 prosent for album og 31 prosent for låter.

– Selv om kundene får tilgang til den fulle bredden av musikk, er det viktig for oss at TIDAL har en sterk posisjon i Norge, med norsk redaksjon og høy kompetanse og oppmerksomhet rundt norsk musikk. TIDAL er i så måte et godt internasjonalt utstillingsvindu for norske artister, avslutter Birgit Bjørnsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef Telenor
Tlf: 90 94 32 16, tormod.sandsto@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no