Gå videre til innhold

Pressemelding -

Mobilpuls: To millioner på 4G

(Fornebu, 30. mars 2016) Gapet mellom antallet 3G- og 4G-telefoner øker for hver måned. Telenor passerte nylig to millioner 4G-enheter i mobilnettet.

Det er nå 1,6 millioner 4G-mobiltelefoner i nettet, og cirka 400.000 nettbrett og rutere med 4G, viser fersk statistikk fra Telenor. Parallelt synker andelen 3G-telefoner, som nå utgjør rundt 700.000 enheter i nettet.

I desember 2014 var andelen mobiler på 3G like stor som på 4G, men nå fortrenges altså den tredje generasjonens mobiltelefoner gradvis av smarttelefoner med bedre ytelse og kapasitet, samt optimal tilpasning for det rene datanettet 4G.

– En 4G-mobil gir betydelig større nytteverdi for kunden, da den har komplett støtte for vårt mobilnett og de frekvenser vi bygger ut på. I praksis innebærer en 4G-mobil at kunden får langt bedre fart, dekning og tjenester, kommenterer Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor.

For første gang registrerer også Telenor at de ti mest solgte telefonene utelukkende er 4G-telefoner.

Topp 10-listen over mobilsalg i Telenors kanaler
1. Apple iPhone 6s
2. Apple iPhone 5s
3. Apple iPhone 6
4. Samsung Galaxy S6
5. Samsung Galaxy S7 Edge
6. Samsung Galaxy A3 (2016)
7. Samsung Galaxy S5 Neo
8. Sony Xperia Z5 Compact
9. Samsung Galaxy S6 Edge
10. Samsung Galaxy S7

Det er utvilsomt tungvekterne Apple og Samsung som kniver om å være nordmenns favoritt.

– Til tross for at Samsungs nyeste modeller Galaxy S7 og S7 Edge nettopp er blitt lansert, er begge modellene inne på listen. Det kan dermed tyde på at Samsung har lansert en modell som kan utfordre Apple i toppen, sier Moen.

Historisk
Men det kan bli en tøff oppgave. Apples iPhone 6 slår alle tidligere rekorder. Telefonen har toppet salgslistene lenge, og aldri tidligere har det vært så mange av en telefonmodell i Telenors mobilnett. Det er den suverent mest populære telefonen gjennom historien.

– Trenden er at nordmenn bytter til 4G-mobil. Framskrittene på teknologi går lynraskt, og Telenor bygger ut nettet med tanke å tilby all tale- og datatrafikk over 4G i framtiden, avslutter Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Tags


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no