Gå videre til innhold
(Foto: Martin Fjellanger/Telenor)
(Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

Pressemelding -

Mobilpuls: Rekord på 4G Tale

(Fornebu, 24. januar 2017) På rekordtid har kundene tatt i bruk Telenors nyeste tjenester for tale. På ett år har 600.000 nordmenn fått 4G Tale, mens over 100.000 har begynt å bruke WiFi Tale.

4G Tale og WiFi Tale er de største grepene Telenor noensinne har gjort for å heve kvaliteten og tilgjengeligheten på tale og anrop.

4G Tale ble tilgjengelig for kundene første gang i januar 2016. Erfaringene så langt er at 4G Tale gir generelt bedre taledekning, raskere oppkoblingstid av anrop og bedre samtalekvalitet. 

– Kundene har gitt gode tilbakemeldinger på tjenesten. Den største forskjellen kundene opplever, er HD-kvalitet på samtalen. I tillegg gir 4G Tale bedre innendørsdekning fordi dette er en robust løsning som lett trenger gjennom bygninger som vanligvis ikke får inn mobilsignaler, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Fikk dekning over natten

WiFi Tale innebærer i praksis at du kan ringe og sende meldinger uten mobildekning. Samtalen eller SMS-en sendes over trådløst nett istedenfor mobilnettet. Da nyere telefoner fikk full støtte for WiFi Tale i desember, tiltok tjenesten i popularitet. Hittil har 100.000 kunder tatt dette i bruk.

– Dette er enda et grep for å få bedre innendørsdekning. Virksomheter som har bygningsmasse der mobilsignalene har hatt problemer med å trenge gjennom, har med WiFi Tale endelig fått taledekning. De kan nå uten problemer ringe og motta mobilsamtaler over WiFi-nettet. Det er også en fordel at du ringer og SMS-er på vanlig måte - du trenger ingen app, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Her er de 10 mest solgte mobilene i Telenors salgskanaler i 2016:
1. Apple iPhone 6S
2. Samsung Galaxy S7 Edge
3. Apple iPhone 7
4. Samsung Galaxy S7
5. Apple iPhone 5S
6. Apple iPhone SE
7. Apple iPhone 6S Plus
8. Apple iPhone 7 Plus
9. Samsung Galaxy A3
10. Apple iPhone 6

Flere av modellene har støtte for 4G Tale og WiFi Tale. Det viser at nordmenn er ivrige forbrukere av teknologi og ønsker seg det nyeste.

– Som ventet domineres oversikten fullstendig av Apple og Samsung, og andre aktører har et godt stykke igjen for å komme inn på topp 10-listen, kommenterer Bjørn Ivar Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no