Gå videre til innhold
Mobilpuls: Nordmenn startet 2015 med 4G-rekord

Pressemelding -

Mobilpuls: Nordmenn startet 2015 med 4G-rekord

(Fornebu, 13. januar 2015) For første gang er det flere 4G- enn 3G-telefoner i Telenors mobilnett. Men fortsatt er mange av oss bare på 2G.

Dette viser fersk statistikk fra Telenor. Nordmenns teknologihunger er åpenbart stor idet 4G-telefonene nå utgjør 42,7 prosent av totalen.

Da de første 3G-telefonene kom i 2003, var det begynnelsen på en ny æra for mulighetene med mobiltelefon. Disse telefonene var ikke kun tilpasset tradisjonelle anrop og tekstmeldinger, men kunne også koble mobilkundene direkte til internett. 

Siden Telenor lanserte fjerde generasjons mobilnett i oktober 2012, har imidlertid 3G-telefonens tid gradvis avtatt til fordel for smarttelefoner med bedre ytelse og kapasitet, samt optimal tilpasning for det rene datanettet 4G. Med 4G heves mobilopplevelsen, teknologien er en effektiv tilrettelegger for rask surfing, strømming av video og musikk samt chat over internett.

Hele familien på smarttelefon og nettbrett
– Telenors 4G-lansering markerte starten på et nytt mobileventyr, og på bare to år har 4G-smarttelefoner blitt allemannseie i den norske befolkningen. Vi hadde aldri trodd utviklingen skulle gå så fort. I mange familier har både voksne og barn hver sin smarttelefon og nettbrett, forteller Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge. 

Det var i slutten av desember at 4G-telefoner passerte forgjengeren 3G i antall, dette med skarve 17.000 enheter. Det er Apple og Samsung som topper Telenors salgslister, og Sony har en fin vekstkurve.

Ledende 4G-dekning

– Utviklingen drives også fram av at Telenor jobber intenst for å sikre en ledende 4G-dekning. I fjor aktiverte vi 4G på 1091 nye steder, og 261 kommuner har nå 4G-dekning fra Telenor, sier Bjørn Ivar Moen, som forsikrer at gjennom hele 2014 skal Telenor fortsette å bygge ut 4G i stor skala over hele landet.

– Telenor har som mål å levere den beste mobilopplevelsen med det råeste mobilnettet. Uansett om kunden er hjemme, på jobb, eller på reise skal nettopplevelsen fra Telenor være unik. Vi skal ha best dekning, kvalitet og kapasitet, og vi skal fortsette å lede an utviklingen på dette området i tiden som kommer, sier Moen.

Fortsatt mange på 2G
Selv om smarttelefonene har vunnet stor utbredelse, har fortsatt mange bare en 2G-mobil. Disse kan ikke ta del i det store tjenesteutvalget en smarttelefon har. 4G-telefonene utgjør 42,7 prosent, 3G-telefonene 40,8 prosent, mens 16,5 prosent bare har 2G-telefon. 

– For å få full glede av dagens mobilmuligheter, er en 4G-telefon å foretrekke. Med tilgang til Internett på mobilen får du en mer underholdende og effektiv hverdag, sier Bjørn Ivar Moen.


Fakta:

 •  Fra desember i fjor til desember i år økte datatrafikken i Telenors mobilnett med cirka 75 prosent.
 • Telenors kunder sendte 290 millioner SMS i desember, mens antall MMS lå på 8,9 millioner.
 • 111 basestasjoner over hele landet ble aktivert med 4G i desember (se vedlagt oversikt).
 • Ved inngangen til 2015 var det for første gang flere 4G-telefoner enn 3G-telefoner i Telenors nett.
 • Fordeling på telefoner ut fra netteknologi:

4G: 42.7 prosent
3G: 40.8 prosent
2G: 16.5 prosent

 • Nær 50 prosent av mobiletelefonene i Telenors mobilnett har nå HD voice-støtte. HD voice fjerner bakgrunnsstøy og gir deg klare samtaler når du snakker i en HD voice-mobil.

  Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

  For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

 • Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge

  Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

  Emner

  Kategorier


  Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

  Kontakter

  Anders Krokan

  Anders Krokan

  Pressesjef Områder: Mobil 952 09 037

  Vår virksomhet

  Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

  Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no