Gå videre til innhold
Mobilpuls: I disse landene surfer vi mest

Pressemelding -

Mobilpuls: I disse landene surfer vi mest

(Fornebu, 21. august 2015) Aldri før har nordmenn surfet så mye i utlandet som nå i juli, viser tall fra Telenor. Ti land sto for over 85 prosent av nordmenns samlede datatrafikk i utlandet.

Telenor registrerer at nordmenns bruk av mobildata i utlandet i juli økte med 103 prosent sammenlignet med juli i fjor.

– Nordmenn har hatt en rekord-sommer målt etter mobilsurfing i utlandet. Vi har sterkt etablerte mobilvaner og liker å reise. Gjennom Telenors nye surfepakker har vi lagt til rette for trygg og rimelig databruk, slik at alle kan ta med seg surfevanene på utlandsferien, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

Les også: Billigere og tryggere å surfe i utlandet

Forventer lavere priser
Telenor innførte før sommeren automatisk makspris på daglig surf i alle land, og kun tre forskjellige priser i hele verden.

– Telenor har i en årrekke jobbet for at mobilbruk i utlandet skal bli rimeligere og mer forutsigbart for kundene. Surfing i utlandet har aldri vært rimeligere enn nå, og vi skal jobbe for at prisene blir enda bedre til neste år, sier Moen.

Feriefavoritter
Telenors tall avdekker hvilke land hvor nordmenn bruker mobilen mest. Sverige er helt klart det landet vi brukte mest data, med 34 prosent av mengden trafikk, mens Spania og Danmark følger på plassene bak.

– Målingene viser i hvilke land nordmenn har benyttet mest data og tale, og er ikke nødvendigvis de land med mest besøkende nordmenn, selv om sammenhengen nok er åpenbar. Våre naboland er populære feriesteder, og Spania er et yndet ferieland, sier Moen.

Sjokkfaktura er historie
Bjørn Ivar Moen forteller at for noen år siden hendte det at kunder fikk sjokkfaktura etter ferien, men at dette nå tilhører fortiden.

– Denne sommeren melder vår kundeservice om glade surfere. Etter at Telenor innførte automatisk makspris over hele verden, er klagesakene nesten helt fraværende. Likevel er det klokt å laste ned tyngre innhold til mobilen før du reiser. Å strømme film, ikke minst HD-film, er det som helt klart spiser opp innholdet i surfepakken din kjappest, sier Bjørn Ivar Moen.

Topp 10 land basert på mengde datatrafikk i juli 2015
1. Sverige 34 %
2. Spania 15 %
3. Danmark 8 %
4. Italia 6 %
5. Frankrike 5 %
6. Hellas 5 %
7. Tyskland 4 %
8. Kroatia 3 %
9. USA 3 %
10. Storbritannia 3 %

Topp 10 land basert på mengde taletrafikk i juli 2015
1. Sverige 30 %
2. Spania 15 %
3. Danmark 13 %
4. Hellas 5 %
5. Frankrike 5 %
6. Italia 4 %
7. Tyskland 3 %
8. Storbritannia 3 %
9. USA 3 %
10. Kroatia 3 %

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no