Gå videre til innhold
Mobilpuls: Én million koblet til tingenes internett

Pressemelding -

Mobilpuls: Én million koblet til tingenes internett

(Fornebu, 22. april 2015) Telenor har passert én million såkalte maskin-til-maskin-abonnement (M2M) i Norge. M2M-løsninger gir enkeltmennesker bedre livskvalitet og virksomheter lavere kostnader.

Da Telenor startet med maskin-til-maskin-tjenester for over 20 år siden, kalte vi det telemetri. Både begrepene og teknologien har endret seg etter dette, i takt med utviklingen og antall aktører på området. Etter å ha benyttet begrepet M2M i mange år, snakker vi nå oftere om tingenes internett.

– At vi har passert én million abonnement på dette området, viser at Norge er langt fremme i bruk av M2M-teknolgi og utvikling av smarte byer og ting, sier Marina Lønning, leder for bedriftsmarkedet i Telenor Norge.

M2M benytter mobilnett, trådløse nettverk eller fastnett for å kople opp gjenstander og enheter til internett.

– Det er altså ikke lenger bare våre mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner som er smarte. Vi har smarte kjøretøy, smarte gatelys, smarte bygninger og smarte helsetjenester, sier Lønning.

Flere bruksområder
For bedrifter vil nett-tilkoblede løsninger åpne opp for nye muligheter til å øke effektiviteten og redusere kostnadene, mens velferdsteknologi gjør at eldre kan bo lenger hjemme og sparer helsevesenet for store summer.

Potensialet innenfor tingenes internett er betydelig. I Norge leveres nå ni av ti M2M-abonnement av Telenor, og Lønning forventer en voldsom vekst.

– Mulighetene med tingenes internett er uendelige, og det vil vokse kraftig i årene som kommer. Vi merker særlig etterspørsel etter tjenester som gjør bedriftene mer konkurransedyktige, og da er digitalisering nøkkelordet, forteller Lønning.

Kunde nr. én million
SIM-kort nr. én million gikk til Sector Alarm, som er blant Telenors største kunder innen M2M.

– Vi har hatt stor suksess og en sterk vekst med vår boligalarmløsning. Dette hadde vi ikke klart uten en velfungerende alarmløsning med smarte løsninger som kommuniserer slik den skal. Vi har hele tiden opplevd Telenor som en profesjonell og serviceinnstilt partner som har bidratt til dette, sier teknologidirektør Leif Motrø i Sector Alarm.

M2M har et stort spenn av bruksområder. Her er noen av dem:
• Alarmløsninger for hus, bil og båt.
• Overvåkning av maskiner, bygninger og containere.
• Nivåkontroll i tanker og kummer.
• Flåtestyring og ordre i bil.
• Posisjoneringsløsninger for biler, båter, containere eller lignende.
• Betalingsterminaler i taxier, forretninger og serveringssteder.
• Fjernavlesning av strømmålere for måleravlesning.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no