Gå videre til innhold
Mobilpuls: Dette kan du gjøre for å få bedre dekning

Pressemelding -

Mobilpuls: Dette kan du gjøre for å få bedre dekning

(Fornebu, 20. november 2015) Med enkle grep kan du selv sørge for at du får bedre mobildekning der du bor, jobber og ferierer.

Telenor bygger ut fjerde generasjons mobilnett (4G) fortløpende for å sørge for at nordmenn får den dekningen de ønsker. De siste årenes oppgraderinger av 4G-nettet gjør at stadig flere får bedre signaler og dermed mulighet til å surfe med mobilen i høy hastighet. I tillegg fremskynder Telenor utbyggingen slik at 99,8 prosent av befolkningen får 4G-dekning innen påsken 2018.

Se fakta om utbyggingen nederst

− Vi strekker oss langt for at alle skal få en så god dekningsopplevelse som mulig, men det hjelper ikke med 4G-dekning hvis for eksempel mobilen din ikke støtter systemet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Her er hans enkle råd for best mulig dekning – ute, hjemme, i bilen og på hytta.

1. Vurder om du bør bytte til en nyere mobil
– Det har skjedd enormt mye med dekningen bare de siste par-tre årene. Stadig flere har tilgang til 4G-nettet, men har du en eldre mobilmodell, er det sannsynlig at den ikke støtter alle såkalte frekvensbånd Telenor bruker i 4G-utbyggingen, dvs. 800, 1800 og 2600 MHz frekvensbånd.
Det samme gjelder nettbrett. Er mobilen eller nettbrettet eldre enn ett år, er det verdt å sjekke om akkurat denne modellen har full støtte for 4G. Dette kan du spørre mobilforhandleren din om. Har du et eldre SIM-kort, bør du i tillegg sjekke med Telenor om det støtter 4G, sier Bjørn Amundsen.

2. Plasser mobilen riktig i bilen
– Det sier seg selv at mobilen din lettere får tak i signalene hvis den er plassert over dashbordet enn hvis den ligger i vesken eller hanskerommet. Dette handler dessuten om sikkerhet, da mobiler skal være fastmontert i bil. I nyere biler kan du koble telefonen på høyttalerne. Enkelte bilmodeller har integrerte mobiltelefoner med ekstern antenne. Det gir selvsagt langt bedre dekning, sier direktøren.

3. Montér ruteren på riktig sted
– Hvis flere vil ha tilgang på nettet, for eksempel på hytta, kan du investere i en egen trådløs mobilruter. Det er viktig at du plasserer ruteren der signalene er best. Ta den med deg rundt i huset og sjekk om den bør stå mot nord, sør, øst eller vest. Det ser du enkelt ved å se på signalindikatoren på ruteren, sier Bjørn Amundsen.

Fakta om utbyggingen
• Hele Telenors 2G-dekning skal oppgraderes til 4G. Arbeidet utføres fortløpende og vil være ferdigstilt innen påsken 2018.
• Totalt vil over 7500 basestasjoner over hele landet få 4G.
• Telenors mål er at hele Norges befolkning får 4G-dekning. Når utbyggingen er ferdigstilt, får Norge en befolkningsdekning på 4G på 99,8 prosent og en arealdekning på cirka 84 prosent.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Mobil: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com 

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Tags


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no