Gå videre til innhold
Mobilpuls: Bilderekord i skyen

Pressemelding -

Mobilpuls: Bilderekord i skyen

(Fornebu, 11. september 2015) Antallet Min Sky-brukere i Norge har passert 300.000, og flere enn 300 millioner bilder og videoer er lastet opp i Min Sky. Nå blir tjenesten lansert også i andre land.

Telenor har aldri før opplevd så stor interesse for lagring i skyen.

– Suksessen skyldes særlig at mange ønsker å sikre bildene sine for fremtiden. Samtidig har vi jobbet hardt for at tjenesten skal være enklere å bruke og forstå enn konkurrerende løsninger. For mange er det viktig at Min Sky på en effektiv, trygg og enkel måte frigjør kapasitet på mobilen, slik at mobilen ikke blir full, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor.

Unngå tapte minner
Gode råd er dyre når du er så uheldig å få mobilen stjålet eller opplever at harddisken på PC-en streiker, enten årsaken er eldre utstyr eller ulykker som brann eller vannskade. Mange har opplevd ikke å finne tilbake til bilder eller filmer fra viktige markeringer i livet. 

– Mitt klare råd er å sikre alle bildene du har liggende på mobiltelefonen, PC-en eller nettbrettet. Du risikerer at uerstattelige og minnerike filer går tapt for alltid hvis du mister eller får ødelagt utstyr, sier Moen.

Min Sky går internasjonalt
Min Sky ble lansert tidlig i fjor, og ble raskt en toneangivende skylagringstjeneste i Norge. Nå sprer Telenor tjenesten til andre land. Min Sky er lansert under navnet Capture i Thailand, Malaysia og Sverige – og Telenor fortsetter utrullingen. 

– Vi er naturligvis kry over at et norskutviklet produkt blir tilgjengelig i andre land der Telenor opererer. Det er også en del av vår modell å utveksle erfaringer på tvers av markeder, sier Bjørn Ivar Moen.

– Med mobilen tar vi bilder og videofilmer av viktige hendelser i livene våre, og vi deler dem i sosiale medier. Samtidig er mange usikre på hvordan de skal sikre filene sine. Min Sky er et direkte svar på dette behovet, og det er ikke bare i Norge at det er voksende behov for en slik tjeneste, sier Moen. 

Telenor er eneste norske mobiloperatør som tilbyr en tjeneste som lagrer bilder og filer du har på mobil, nettbrett, PC eller Mac. Telenor-kundene har Min Sky-lagringsmengde inkludert i abonnementet. Min Sky er en tjeneste som er tilgjengelig for alle, selv om det er ekstra gode fordeler ved å være Telenor-kunde.

Mine kontakter når 500.000
Også en annen inkludert tjeneste fra Telenor har nådd en milepæl: 

– Vi har passert en halv million brukere av tjenesten Mine Kontakter. Kanskje ikke overraskende; den er gratis og den sikrer at du alltid har kontaktene dine selv om du skulle miste mobilen eller den blir ødelagt, sier Bjørn Ivar Moen. 

Med Mine Kontakter har mobilkunden alltid en kopi av mobilkontaktene lagret hos Telenor. Tjenesten gjør det enkelt å overføre mobilkontaktene fra én mobil til en annen. Kontaktene finner mobilbrukeren på Mine sider, som også gir mulighet til å rydde opp i kontaktlisten og fjerne kontakter som man har lagret flere ganger. 

Telenors mobilkunder med smarttelefon kan laste ned appen Mine Kontakter i AppStore, Google Play eller Windows Phone Store.

Fakta om Min Sky
• Bilder og andre filer krypteres slik at de blir uleselige for andre før de sendes fra mobil, PC eller nettbrett. I tillegg er alt du lagrer i Min Sky beskyttet av ditt personlige brukernavn og passord.
• Hvor mye lagringsplass bildene tar avhenger av oppløsningen på kamera. I gjennomsnitt er det plass til ca. 400 bilder pr. GB.
• Lagring på en fysisk enhet som PC, minnepinne eller ekstern harddisk innebærer en risiko hvis det skulle skje noe uforutsett som brann, vannskader eller tyveri.
• Har du mobilabonnement fra Telenor, last ned Min Sky-appen fra din app-butikk for å få din inkluderte lagringsmengde.
• Har du bredbånd eller Mobilt Bredbånd fra Telenor, last ned Min Sky-appen og logg deretter inn på Mine Sider for å få din inkluderte lagringsmengde.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Tags


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Kommunikasjonssjef Områder: Mobil 952 09 037

Relatert materiale

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no