Gå videre til innhold
Mobilpuls: 7 av 10 har 4G-telefon

Pressemelding -

Mobilpuls: 7 av 10 har 4G-telefon

(Fornebu, 20. februar 2017) 72 prosent av alle telefoner i mobilnettet er nå en 4G-mobil. For to år siden var tilsvarende tall 42 prosent. Færre enn 10 prosent av kundene er fortsatt på 2G.

Det viser fersk statistikk fra Telenor. Fjerde generasjons mobilnett (4G) har siden oppstarten i 2012 fått rekordstor utbredelse, både målt i antall smarttelefoner og dekning. Antallet 4G-telefoner i befolkningen har steget med 71 prosent på bare to år. 

– Utviklingen er drevet fram av en massiv 4G-utbygging over hele landet. Telenor har 4G-dekning i 426 kommuner. Nordmenn er tradisjonelt raskt ute med å ta i bruk ny teknologi. I mange norske hjem har både voksne og barn hver sin 4G-telefon, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Mer nytte med 4G
Under 1 av 10 (9,2 prosent) benytter fremdeles andre generasjons mobiltelefoni (2G), og 19 prosent har 3G-telefon. 

– Vi anbefaler disse å bytte til en nyere telefon. Med 4G-telefon er du sikret fullt utbytte av mobilen og et stort spekter av tjenester. I tillegg får du et fullverdig digitalt tilbud og en mer effektiv hverdag, mener Moen. 

Det er også 4G-telefonene som er klart mest populære. I 2016 var iPhone 6S den mest solgte telefonen i Telenors salgskanaler, mens iPhone 6 er mobiltelefonen det er klart flest av i mobilnettet. iPhone 5S er nummer to på oversikten over telefoner nordmenn bruker mest.

Fakta
Fordeling av telefoner ut fra netteknologi (tall for ett år siden i parentes):
• 4G: 71,9 prosent (59.3)
• 3G: 19,1 prosent (28.5)
• 2G: 9,0 prosent (12.2)

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører. Vi har 4000 medarbeidere fordelt på 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Pressekontakt

Anders Krokan

Anders Krokan

Fungerende kommunikasjonsdirektør Områder: Mobil 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no