Gå videre til innhold
Mobilpuls: 4G tar over i byene

Pressemelding -

Mobilpuls: 4G tar over i byene

(Fornebu, 2. oktober 2014) 4G tar over stadig mer av trafikkavviklingen i mobilnettet. I Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger går nå over halvparten av mobiltrafikken over 4G-nettet, som nå er større enn 3G for første gang i Norges fire største byer.

Gjennom hele 2014 har Telenor jobbet målrettet med å bygge ut fjerde generasjons mobilnett (4G) på 800 MHz frekvensbåndet.  På denne frekvensen vil basestasjonene kunne levere dekning over større områder og dermed gi mobildekning til flere, samtidig som 800-frekvensens egenskaper er som skreddersydd for mobilopplevelsen i Norges byer.  

– For innbyggere i tettbygde strøk er utbyggingen på 800-båndet lenge etterlengtet, da denne frekvensen gir mye bedre dekning innendørs for private husholdninger og på arbeidsplassene, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobilvirksomhet.  

– Bare fra februar til september i år har trafikkveksten i 4G-nettet i alle de fire største byene mer enn doblet seg. Over sommeren så vi også at 4G-nettet for første gang tar unna betydelig mer trafikk enn 3G-nettet på disse stedene, sier Moen.   

Dekning på jobb og i stua
I september ble 117 basestasjoner over hele landet oppgradert med 4G. I Oslo ble ti basestasjoner utstyrt med 4G i september, mens i Bergen, Trondheim og Stavanger ble henholdsvis fire, tre og tre basestasjoner aktivert med 4G.  

Se vedlegg med fullstendig oversikt over hvor i landet Telenor oppgraderte til 4G i september

– Vi må hele tiden oppgradere mobilnettet i de største byene for å levere dekningen som kundene etterspør, i tillegg til at disse byene har særskilt høy innflytting og stor befolkningsvekst. Vi vet også at kundene våre bruker mobilen like mye hjemme i stua som når de er ute på farten eller på jobb, og Telenor leverer mobiltjenester til store deler av privat næringsliv og offentlig sektor som opererer i Norges fire største byer, forklarer Moen.

9 av 10 på 4G i 2015
I Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger går nå nærmere 60 prosent av mobiltrafikken over 4G-nettet. Det tilsvarende tallet for hele Norge er 46 prosent.

– I dag har cirka 3,5 millioner nordmenn 4G-dekning fra Telenor, og vi fortsetter utbyggingen. I løpet av 2015 skal 9 av 10 nordmenn ha tilgang til høyhastighets mobilnett fra Telenor, sier Moen.  

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

Emner

Kategorier


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Relatert innhold

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no