Gå videre til innhold
Mobilpuls: 4 av 10 har 4G Tale

Pressemelding -

Mobilpuls: 4 av 10 har 4G Tale

(Fornebu, 10. mai 2017) 40 prosent av alle telefoner i Telenors mobilnett har nå 4G Tale. Telefoner med støtte for WiFi Tale har også betydelig vekst.

800.000 kunder er aktive på 4G Tale daglig, viser Telenors tall.

– Kundene har gitt gode tilbakemeldinger på tjenesten. Den største forskjellen kundene opplever, er HD-kvalitet på samtalen. I tillegg gir 4G Tale bedre innendørsdekning fordi dette er en robust løsning som lett trenger gjennom bygninger som vanligvis ikke får inn mobilsignaler, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Med 4G Tale henger man på 4G-nettet hele tiden når det er tilgjengelig, og man kan dermed surfe og «snappe» i 4G-fart også under samtaler. Man slipper å falle ned på tidligere generasjoner mobilnett, 2G eller 3G, for å ringe.

Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Vises på skjermen
WiFi Tale har 125.000 daglige brukere. Ettersom Samsung S7 nylig fikk en oppdatering som støtter tjenesten, forventer Telenor at dette tallet vil stige betydelig framover.

– Både Apple og Samsung har god støtte for WiFi og 4G Tale, og vi har jobbet systematisk for å tilpasse mobilnettet til taletjenestene. 32 telefonmodeller i Telenors mobilnett støtter nå 4G tale, mens 27 modeller støtter WiFi tale, sier Moen.

Det er enkelt å se om telefonen din støtter de nye tjenestene for tale. Når du er påkoblet WiFi eller 4G Tale, vil dette vises øverst på skjermen din. 90 prosent av alle telefoner som selges i Telenors salgskanaler er enten Apple eller Samsung med støtte for tjenestene.


Nesten alle samtaler på 4G

Sony og Huawei er fullt på høyde med Samsung og Apple i denne utviklingen og leverer telefoner med samme støtte for 4G og WiFi Tale.

– På alle Samsung-telefoner har vi gjennom vårt samarbeid oppnådd at det står 4G Tale og WiFi Tale på skjermen slik at det er oversiktlig og lett forståelig for kundene. På iPhone er WiFi Tale-ikonet synlig når det er aktivt. Vår erfaring så langt er at kundene er særlig glade for at 4G og WiFi Tale har gitt dem full innendørsdekning der dette ikke fantes tidligere, forklarer Moen.

For bedrifter og virksomheter med mangelfull mobildekning er det spesielt verdifullt med WiFi Tale.

– Vi har sett hvordan især gårdeiere og ansatte på sykehus har fått en helt ny arbeidsflyt med WiFi Tale. For noen virksomheter har det vært helt avgjørende for at forretningen skal gå rundt, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift. 

I 2020 har Telenor en ambisjon om 9 av 10 telefonsamtaler skal gå over 4G-nettet. 


Gjennomsnittlig databruk i april for modellene med høyest forbruk. (Illustrasjon: Silje Birkelid)

Fakta
• Mer enn 8 av 10 telefoner i Telenors nett er smarttelefoner, og mer enn 7 av 10 støtter 4G.
• Elleve modeller i mobilnettet ligger over 5 GB dataforbruk per måned i gjennomsnitt. Disse telefonene er: iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8+, iPhone 7, Huawei Mate 9 Pro, iPhone 6S Plus, Samsung Galaxy S8, Huawei P9 Plus, HTC 10, iPhone 6S, Huawei P10 og Samsung Galaxy S7 Edge.
• Kunder med iPhone 7 Plus topper statistikken og bruker i gjennomsnitt 8,5 GB per måned.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Emner

Kategorier


Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no