Gå videre til innhold
Mobilnett for framtiden

Pressemelding -

Mobilnett for framtiden

(Fornebu, 26. juni 2014) I en landsomfattende måling har Amobil.no kåret Telenors mobilnett til best i test. – Telenor har gjennomført tidenes dekningsløft, og utbyggingen fortsetter i høyt tempo, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen. 

Amobil.no har sjekket hvilke brukeropplevelser de ulike tilbyderne av mobilt bredbånd gir kundene. Nesten tusen målinger er gjort over hele landet, og Telenor kommer best ut av testen i alle landsdeler.

Telenor har de siste årene bygget ut 4G landet rundt, og i år har fokuset vært på enda bedre dekning i byer, tettsteder og turiststeder, samt innendørs.

– Testen viser at vi er på rett vei, men dette er først og fremst gledelig for kundene våre. Samtidig slår vi oss ikke til ro med å være best i test. Telenor fortsetter å bygge ut 4G-dekning over hele landet og  videreutvikle et robust og framtidsrettet mobilnett, sier Berit Svendsen. 

Særlig de siste to-tre årene har kundene krevd enda mer av mobilnettet da bruken har endret seg drastisk etter at stadig flere har fått smarttelefoner og nettbrett med 4G-støtte.

– Vi har nå passert en million enheter med 4G i nettet og bygger så raskt vi klarer for at kundene skal få den brukeropplevelsen de etterspør, enten det er tale, bruk av sosiale medier, strømming, chat eller andre datadrivende tjenester, sier Svendsen.  

Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen kjører hvert år omkring 80.000 kilometer for å teste Telenors mobildekning. I løpet av siste måneden har han lagt bak seg nærmere 10.000 kilometer i en dekningsbil full av testutstyr. 

– Den beste måten å sjekke dekning på er å farte land og strand rundt, og det står respekt av at Amobil.no i sin test har gjort nettopp det. Testen er grundig gjennomført, og desto større er gleden over resultatet. Det er spesielt hyggelig at vi er best i hver region og ikke bare enkelte steder. Dette inspirerer Telenor og meg til å fortsette byggingen av framtidens mobilnett, sier Amundsen. 

Emner


Telenor Norge er landets største leverandør av tele- og datatjenester. Via vårt mobilnett og fastnett leverer vi tjenester innen telefoni, bredbånd og kabel-tv til privat- og bedriftskunder over hele landet. Vi selger også tjenester til andre telekom-operatører.Vi har 4200 medarbeidere fordelt på over 30 arbeidssteder rundt om i Norge, inkludert Svalbard. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. 

Kontakter

Anders Krokan

Anders Krokan

Pressesjef 952 09 037
Bjørn Amundsen

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Områder: Mobildekning 900 21 000

Vår virksomhet

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklasse. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge. Vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i Norden og Asia. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no